Kultura / Ostalo-Kultura

Lutka u odgoju i obrazovanju – lutka zijevalica

Lutka u odgoju i obrazovanju – lutka zijevalica

U subotu, 6. veljače 2016. godine u 12 sati održala izložba izrađenih lutaka i foto prezentacija naučenog, te podjela certifikata prvoj grupi polaznica koje su završile program cjeloživotnog učenja –Lutka u odgoju i obrazovanju – lutka zijevalica.



Program Lutka u odgoju i obrazovanju je prvenstveno namijenjen osobama koje rade s djecom, a to su prepoznale i naše polaznice koje su zaposlene u dječjim vrtićima i zdravstvu (pedijatrice), a naučile su kako lutku koristiti kao sredstvo introspekcije i odmaka od vlastitog ja bez stresa, prevladavanja poteškoća u učenju, pomoć pri izražavanju i socijalizaciji djece s poteškoćama u razvoju i drugo.

Nastavu su izvodili doc.dr.sc. Livija Kroflin – Povijest i specifičnosti lutkarstva i Lutka kao nastavno odgojno pomagalo, doc.dr. Ria Trdin – Likovnost i tehnologije izrade, te doc.dr.art. Maja Lučić Vuković i Nenad Pvalović, ass – Animacija Zjevalice.

Početkom akademske godine 2016./2017. krenut ćemo s programom Lutka u odgoju i obrazovanju – lutka ginjol, a već sada se mogu slati prijave kako bi se osiguralo mjesto za tu grupu s obzirom na ograničen broj kandidata koji se primaju.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!