46. Slavonsko sijelo i STUC-u

46. Slavonsko sijelo i STUC-u

slavonsko-sijelo

46. Slavonsko sijelo ove će se godine održati 06. veljače. Tradicionalna manifestacija koju organizira Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić i ove se godine održava u Studenskom centru u Osijeku s početkom u 20 sati.

Goste će zabavljati dva vrhunska tamburaška sastava, Ravnica i Bećarine.

Cijena je ulaznice 100 kuna i mogu se nabaviti i rezervirati telefonski na broj 098 181 2962 ili na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , odnosno na facebook stranici Slavonskog tamburaškog društva Pajo Kolarić. Sredstva prikupljena prodajom ulaznica zapravo su dobrotvorni prilog koji omogućava normalno funkcioniranje ovog velikog društva i kulturne institucije koja u Osijeku djeluje od 1954.

Organiziran je izbor najljepše dječje, ženske i muške narodne nošnje, te bogata tombola. Pozivamo vas da za ovu večer pjesme, plesa i druženja pripremite korpe s hranom i pićem, te svoje stolove ukrasite najboljim domaćim proizvodima.

Šokačkom pjesmom predstavit će se juniorski tamburaški orkestar STD Paje Kolarića, te mješoviti zbor. Slavonsko sijelo je prepoznato kao večer očuvanja hrvatske narodne baštine, tamburaške pjesme, raskoši i bogatstva narodnih nošnji, folklora, narodnog stvaralaštva i bogatstva Šokadije.

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja