Kultura / Ostalo-Kultura

Kulturni pluralizam u tradiciji Božića

Kulturni pluralizam u tradiciji Božića

U sklopu 9. glazbenih božićnih svečanosti Umjetničke akademije u Osijeku, jutros se s početkom u 9:00 h održala radionica na temu Kulturni pluralizam u tradiciji Božića.

Voditeljice projekta dr. sc. Tihana Škojo i studentica Dorijana Škoro projekt su pripremile i realizirale zajedno sa studentima treće godine preddiplomskog studija Glazbene pedagogije i polaznicima najstarije skupine Dječjeg vrtića “Jabuka”.

U projektu, studenti i djeca bili su podijeljeni u pet različitih radionica koje su obuhvačale Hrvatske tradicijske običaje, Japansku kulturu, Američke božićne tradicijske običaje, Božićne tradicije u Australiji i općenito o Božićnom drvcu. Uz radionice, na završetku se održala priredba na kojoj su djeca prezentirala sve što su naučila na radionicama svojim vršnjacima i gostima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da je program bio uspješan, potvrđuje i veliki pljesak koji su polaznici vrtića i voditelji njihovih radionica dobili nakon priredbe. Veliko iznenađenje djeci bio je i Djed Mraz, koji je svima podijelio čokoladice.

FOTO: A.Štajduhar/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!