Kultura / Ostalo-Kultura

Osječki Book club proslavio dvije godine čitanja

Osječki Book club proslavio dvije godine čitanja

Proslava drugog rođendana Čitateljskog kluba Osijek (Book club) i ove godine održana je u prostorijama vinoteke i vino bara Vinita, gdje se u petak na zajedničkom druženju okupilo tridesetak aktivnih članova kluba.

U veseloj i opuštenoj atmosferi, na početku smo se prisjetili svih pročitanih knjiga nakon čega je Darija Klaričić Veg, voditeljica Škole kreativnog pisanja podijelila s nama nekoliko savjeta o tome kako kroz niz praktičnih vježbi usavršiti spisateljske vještine, na čemu joj i ovaj put zahvaljujemo.

„Ponosne smo na činjenicu kako su članovi kluba iz četiri grupe (Vinske mušice, Društvo za književnost i čašu vina, Bezimeni i Klasičari) u proteklih godinu dana pročitali i na mjesečnim sastancima razgovarali o 36 knjiga različitih žanrova!“ kažu Kristina Bilić i Tajana Balatinac, osnivačice Kluba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako bismo provjerili znanje i sjećanje o pročitanim knjigama na proslavi je organizirana Kvizoteka u Vinoteci – natjecanje u znanju iz književnosti i kreativnosti gdje je u neizvjesnoj završnici pobjedu osvojila grupa Vinske mušice.

Nakon službenog dijela proslave članovi su se uz grickalice i odlično vino po izboru Vinka Ručevića vlasnika vinoteke Vinita, nastavili opuštati i zabavljati do kasno u noć.

„Iako mi je sve bilo novo, nepoznati ljudi, čak mi je neko vrijeme trebalo da nekima zapamtim imena, mogu reći da sam se dosta brzo uklopio zbog opuštene i prijateljske atmosfere. Upravo je to ono što me na početku fasciniralo, neformalna,često duhovita te ugodna atmosfera, nimalo nalik onome kako takve klubove prikazuju u filmovima ili tv serijama. Iako sam kao muški član ovdje u manjini, na neki se način osjećam privilegiranim biti član našeg veselog društva. Društva ljudi različitih dobi, profesija te uvjerenja, koje ujedinjuje jedno - ljubav prema čitanju.“ dodaje jedan član grupe „Bezimeni“

Ukoliko ste zainteresirani pridružiti se Čitateljskom klubu Osijek trenutno zbog velike zainteresiranosti postoji lista čekanja pa molimo sve zainteresirane da nam se jave na [email protected], nakon čega će ih kontaktirati radi dogovora o daljnjim koracima.

Tekst: Ružica Kadić
Foto: Josip Bilić

  


Izdvojeno

Reci što misliš!