UDOMITE KUĆICU-KNJIŽNICU i sa svojim susjedima razmijenite knjige!

UDOMITE KUĆICU-KNJIŽNICU i sa svojim susjedima razmijenite knjige!

kucice

Pokrećemo inicijativu „Udomite kućicu-knjižnicu“! Želimo promovirati vrijednosti čitanja i darivanja. Budite s nama u realizaciji ove korisne i pozitivne inicijative.

Želimo postaviti 3 drvene kućice-knjižnice na 3 lokacije u našem gradu. Za to su nam potrebni partneri, građani-udomitelji koji će o kućicama skrbiti!

Udomitelji kućice mogu biti pojedinci ili grupe građana, lokalne udruge ili mjesni odbori koji žele postaviti kućicu-knjižnicu u svojem naselju, parku, dvorištu. Kućice popunite rabljenim knjigama koje želite razmijeniti sa svojim susjedima po principu „posudi – pročitaj – vrati“ ili „vrati drugu, svoju knjigu“.

Udomitelji se brinu o kućicama i paze da u kućicama uvijek ima dovoljno knjiga za pročitati i posuditi.

Male knjižnice mogu biti tematske: možete ih napuniti knjigama za djecu, ako je kućica smještena u blizini dječjeg igrališta ili knjigama o sportu, ako je kućica pored sportskih terena; ili pak jednostavno ih napunite knjigama različitog sadržaja za sve ukuse i uzraste, posebno ako je kućica u lokalnom parku, na trgu, na mjestu gdje se okupljaju građani vašeg naselja.

Knjige trebaju biti primjerenog sadržaja i o tome trebaju brinuti udomitelji.

Idealna mjesta za kućice-knjižnice: dječja igrališta, sportski tereni, kupališta, lokani parkovi, trgovi, tržnice…

Kućice-knjižnice su izradili članovi i članice Udruge za borbu protiv ovisnosti NE-ovisnost iz Osijeka od recikliranih materijala, a bit će dodijeljene putem ovog javnog poziva. Grad Osijek i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek podržavaju inicijativu jer i sami žele grad u kojem građani njeguju kulturu čitanja.

PRIJAVITE SE i UDOMITE 1 KUĆICU-KNJIŽNICU od onih koje nudimo ili NAPRAVITE SAMI SVOJU KUĆICU a mi ćemo vam pomoći da je postavite!

Prijaviti se možete tako što ćete popuniti obrazac za prijavu koji je dostupan na: www.zaklada-slagalica.hr  


Popunjeni obrazac dostavite elektroničkim putem na našu e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili slanjem faxa: 031/213-255 ili dostavom u naš poštanski sandučić u ul. Hrvatske Republike 26, 31000 Osijek.

Primjerak ugovora za udomitelje kućica se nalazi na našem webu.

Rok za prijavu: 27. srpnja 2015.

Tekst: Zaklada Slagalica

 

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja