Uz ''poderane gaće'' održan Gastro film festival

Uz ''poderane gaće'' održan Gastro film festival

gff os

U subotu, 4. srpnja 2015. u dvorištu Doma tehnike održan je 13. Gastro film fest. Organizatori ove manifestacije su Video klub Mursa i Turistička zajednica Grada Osijeka, pokrovitelj je Grad Osijek a potporu je pružila Osječko-baranjska županija.

I ove godine su bile dvije kategorije: tematski filmovi i otvorena kategorija. Odluku o najboljima iz svake kategorije donio je stručni prosudbeni žiri u sastavu Duško Popović-predsjednik, Željko Černić i Ladislav Keler.
U kategoriji „Tematski film“ - najboljim je proglašen film „Hrvatski lonac(penzionerski)“, autora Željka Radivoja iz Kino kluba Zagreb.

U istoj kategoriji dodijeljena je posebna diploma filmu „Zlevanka“, autora Krunoslava Heidlera iz Foto kino kluba Drava iz Đurđevca.

U „Otvorenoj kategoriji“ – najboljim je proglašen film“Moja kućica, moja slobodica“, skupine autora Video družine BezVizije iz Slavonskog Broda.

Također je i u ovoj kategoriji dodijeljena posebna diploma, koju je dobio film „Proljetna rapsodija“, autora Željka Radivoja iz Kino kluba Zagreb.

Dok se čekao početak projekcije, gosti festivala su mogli uživati u druženju i gastro programu. Majstori kotlića iz Kazališne kavane sa slanim delicijama su zagrijali, već ionako toplo veče, koje je kulminiralo čobancem u pauzi, dok su svi s nestrpljenjem čekali rezultati prosudbenog žirija. Snaše iz Šokačke grane su pripremile slastice naših baka, a gospođe iz Etno centra Osječko-baranjske županije su se pobrinule da nas vrate u djetinjstvo uz miris i okus poznatih „poderanih gaća“, slanih ili slatkih, kakve tko voli...

Direktor festivala, Branko Hrpka je na zatvaranju festivala izrazio svoje zadovoljstvo manifestacijom koja postoji već trinaest godina te je pozvao autore da sudjeluju sa svojim filmovima i na slijedećem, 14. Gastro film festu.

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Četvrtak

Petak

Subota