Kultura / Ostalo-Kultura

Završen prvi osječki festival slikovnice

Završen prvi osječki festival slikovnice

Prvi osječki Festival slikovnice - Čuvari priča koji je trajao od petka 3. srpnja pa sve do u noć 4. srpnja, uspješno je završen.



Unatoč visokim, pravim ljetnim temperaturama, svi su planirani sadržaji održani, a posjećenost je bila više nego očekivana što upućuje na to da ovakvih sadržaja u vrijeme ljetnih praznika, itekako treba i nedostaje.

Ove godine Festival je ponudio različite zanimljive radionice (kaširanje i oslikavanje, gongovi, radio pričaonica, žongliranje, izrada brodova i crtanje kredom), prezentacije slikovnica, pričaonice, izložbu i koncertnu predstavu o temama vode i ekologije kao dio aktivnosti EU projekta "Mladi za zemlju" na kojemu su Udruga Breza i Grad Osijek partneri.

Ugostio je i zanimljive goste poput kiparice Nives Čičin Šain, ilustratora Tomislava Tomića i Dražena Jerabeka, glazbenica Jelene Radan i skupine Meritas, književnica Dubravke Pađen Faraš i Ivane Šojat, a pridružila se i TV i radio voditeljica Karmela Vukov Colić.

Festival koji su zajedničkim snagama vodili Breza, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Grad Osijek u suradnji s Muzejom likovnih umjetnosti Osijek i udrugom Gekko, dio je programa ovogodišnjega Osječkoga ljeta kulture te doprinos kandidaturi našega grada za europsku prijestolnicu kulture.

Ne smijemo zaboraviti i na osoblje Knjižnice ("tete" s Dječjega odjela i tehničare) koji su zajedno s volonterima realizirali i provodili sve planirane sadržaje Festivala.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!