Kultura / Ostalo-Kultura

VIDEO: Manjež u osječkom studentskom kampusu

VIDEO: Manjež u osječkom studentskom kampusu

Nekada austro-ugraska konjušnica, manjež je danas samo stara ruševna zgrada. Iako možda na prvi pogleda ne izgleda tako, osječka Umjetnička akademija u ovom prostoru vidi potencijal. Ovdje su već nekoliko puta relazirali kazališne, likovne i glazbene projekte koji su se pokazali punim pogotkom, tako da s aktivnostima namjeravaju nastaviti i dalje.

No nisu samo atraktivni sadržaji dovoljni za revitalizaciju ovog prostora. Manjež je potrebno i potpuno obnoviti što dakako puno košta. Točni se iznos još ne zna, no sigurno je da se radi o milijunskim brojkama. Zasada je samo uklonjen krov koji je prijetio urušavanjem, tako da je prostor zasada siguran. Helena Sabić Tomić, dekanica Umjetničke akademije svjesna je kako je rekonstrukciju nemoguće obaviti odjednom, već će za to biti potreban određeni vremenski period.

Od ovog prostora neće se odustati, zaključuje Sablić Tomić. Učinit će sve da ga ožive i obnove, a kako bi mladi umjetnici u konačnici dobili svoje mjesto gdje će moći pokazati svoju kreatinost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VIDEO:

{youtube}8NviOk6ZdA8{/youtube}

 

Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!