Kultura / Ostalo-Kultura

VIDEO: Dani frankofonije u kinima

VIDEO: Dani frankofonije u kinima

Ljubitelji filma uskoro će uz najnovije kino-hitove, moći uživati i u prvom ovogodišnjem filmskom ciklusu.

Pred nama su Dani francuskog filma čime se Kinematografi ponovno uključuju u obilježavanje Dana frankofonije u Osijeku. Od ovog petka, publiku tako očekuje raznolik program kojeg će među ostalim činiti naslovi iz moderne francuske kinematografije, a po prvi puta prikazati će se i francuski dokumentarni uratci.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I u ostataku ove, za Kinematografe značajne godine, gledatelji mogu očekivati brojne filmske cikluse. Na repertorau će se također naći i europski naslovi, ali i filmovi s raznih festivala.

„Ono što slijedi nakon Frankofonije jeste su dva naslova koja će sigurno biti interesantna Osječanima starije generacije, a to su „Goli u sedlu“ i „Plavi baršun“. Dakle to su prva dva naslova iz ciklusa In memoriam. Nakon njih biti će filmovi španjolske kinematografije a u drugom mjesecu ćemo napraviti jednu premijeru, radi se o filmu „Lavanderman“ kaže direktorica kinematografa Marijana Bošnjak.

Sadržaja u kinima Europa i Uranija po svemu sudeći, ne nedostaje. Pitanje je samo hoće li to prepoznati i gledatelji kojih je kroz ova dva kina prošle godine prošlo više od sto tisuća.

{youtube}gj3tq4qjhSs{/youtube}

Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!