Kultura / Koncerti - kultura

VIDEO: Božićni koncert Lipe

VIDEO: Božićni koncert Lipe

Što bi bio Božić u Osijeku bez tradicionalnog božićnog koncerta Hrvatskog pjevačkog društva Lipa? Tradicija nije iznevjerena ni ove godine. Čak to više zaokružena je 20-tim jubilarnim božićnim koncertom u crkvi Svetoga Mihaela u Tvrđi. Okupili su se brojni ljudi dobre volje i zajedno s „Lipašima“ kroz glazbu sa svih strana svijeta proslavili rođenje Isusovo.
cb6ebdbf8ecf08bac698b44f9924a880.jpg
Lipa se publici predstavila izborom 15-ak raznovrsnih adventskih i božićnih skladbi iz Hrvatske i svijeta, od pučkih popijevki do pjesama poznatih i manje poznatih skladatelja. Pritom su "Lipaši" pjevali na čak 6 jezika: hrvatskom, engleskom, njemačkom, ukrajinskom, latinskom i ruskom.

Zborom je ravnala dirigentica Valerija Fischbach, a po jednu pjesmu i kodirigentice, Ozana Tomić i Lidija Neznanović. Gostovali su i instrumentalisti Hrvoje Seršić, Stjepan Levak i Jurij Holodovych, rođeni Ukrajinac i Lipin pjevač.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I ovaj Božićni koncert došao je kao točka na i još jedne uspješne godine u dugoj i bogatoj povijesti Društva. Lipaše je, među ostalim, primio predsjednik Ivo Josipović. Također, Lipa je nastavila niz uspjeha na svjetskoj sceni - na prvom Međunarodnom festivalu pjevačkih zborova u Amsterdamu osvojila je nagradu za najbolje izabrani repertoar, dok je umjetnička voditeljica zbora Valerija Fischbach, proglašena najboljim dirigentom na Festivalu!
Lipin Božićni koncert i ovaj je puta imao humanitarni karakter. Ulaz je bio slobodan, ali su posjetitelji mogli dati novčani prilog, koji se ovoga Božića prikupljao za Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Osijek.

FOTO: Arhiv

 


Izdvojeno

Reci što misliš!