Kultura / Koncerti - kultura

Tamburaški koncert: Memorijal Darka Paurića

Tamburaški koncert: Memorijal Darka Paurića

HRT Radio Osijek organizira veliki tamburaški koncert -  3. Memorijal Darka Paurića.

Koncert će se održati u petak, 18. svibnja 2012. godine s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Nastupit će Vlatka Kopić, Stjepan Jeršek Štef i Šima Jovanovac te vrhunski tamburaški sastavi - Kristali, Lyra, Džentlmeni, Patria i Zvona. Voditeljica će biti Tanja Grganović.

Radio Osijek na koncert će kao goste pozvati i brojne druge tamburaše koji su sudjelovali na dosadašnjim memorijalima ili će nastupati sljedećih godina jer je, među ostalim, cilj ovog okupljanja druženje glazbenika Slavonije i Baranje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Broj ulaznica za Hrvatsko narodno kazalište zbog toga je vrlo ograničen i mogu se kupiti na blagajni HNK.

Prijatelji, suradnici, štovatelji Darka Paurića (1960.-2009.), prerano preminulog glazbenog urednika Radio Osijeka, svi ljubitelji prave tamburaške glazbe, okupit će se tako i ove godine kako bi se prisjetili godina provedenih uz Darka, ali i svih onih uspješnica koje je kao glazbeni urednik najveće, a dugo godina i jedine gradske radijske kuće, predstavio i promovirao.  

Bit će to i svojevrsni podsjetnik na to da je Radio Osijek oduvijek bio nezaobilazna točka s koje su u svijet kretale gotovo sve popularne tamburaške pjesme i tamburaški sastavi koje danas imamo.

Prvi Memorija Darka Paurića održan je 2010. godine u sportskoj dvorani Zrinjevac uz nastup 27 najvećih imena hrvatske tamburaške glazbe, prošle godine u sklopu emisije "Lijepom našom" u dvorani Gradski vrt, a ove godine družit ćemo se u osječkom hramu kulture - Hrvatskome narodnom kazalištu.

D. Lončarić (HRT Radio Osijek)


Izdvojeno

Reci što misliš!