Kultura / Koncerti - kultura

Božićno-novogodišnji koncert "Paje Kolarića"

Božićno-novogodišnji koncert

Slavonsko tamburaško društvo Paje Kolarića organizira božićno-novogodišnji koncert 30. prosinca u 19 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića.

Na koncertu će nastupiti tamburaški orkestar STD "Paje Kolarića", dječji zbor i ove godine osnovan mješoviti zbor odraslih. Program je osmislila dirigentica Tihana Huber, a osim tradicionalnih i suvremenih božićnih pjesama program će obuhvatio i narodne napjeve te nove pjesme, poput pjesme "Dobro jutro, grade" koja je napisana u povodu proslave dana grada Osijeka ove godine. Tu će pjesmu izvesti klapa "Zrinski", dio istoimenog poznatog osječkog zbora, a uz njih nastupit će i još nova ženska vokalna skupina, okupljena smo za ovu prigodu te solistica osječkog HNK Jasna Komendanović.

Očekuje se kako će nastupiti čak stotinu sudionika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Simbolične ulaznice za božićno-novogodišnji koncert STD "Paje Kolarića" su rasprodane, a na ulazu će se uoči koncerta prigodnom donacijom moći financijski poduprijeti rad društva u sljedećoj godini.
Ovo je ujedno i poziv svim dobrim ljudima, tvrtkama, institucijama i ustanovama da pomognu u radu STD Paje Kolarića, koje djeluje od 1954. godine, da se uključe i pomognu društvu. U sljedećoj godini društvo planira urediti prostorije na Trgu Vatroslava Lisinskog bb u Tvrđi te obnoviti instrumente koji su nakon dugotrajne uporabe u vrlo lošem stanju. Za to su potrebna velika financijska sredstva koja se ne mogu osigurati putem redovitih prihoda od glavnih pokrovitelja- grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Iz Uprave STD Paje Kolarića kažu nam kako su prije mjesec dana poslali više od 50 zamolbi najvećim hrvatskim bankama i tvrtkama kako bi im pomogli obnoviti instrumente, no razočarani su jer su tek dvije tvrtke najavile kako će pomoći, pet ih je objasnilo kako nemaju mogućnosti, a ostali se nisu čak ni javili na upit.

TEKST: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!