Kultura / Koncerti - kultura

Koncert Branka Bogunovića - Pifa

Koncert Branka Bogunovića - Pifa

Osječki Oxygene club će u srijedu 12.10.2011. od 21 h ugostiti ponajboljeg hrvatskog izvođača na akustičnoj gitari Branka Bogunovića – Pifa.

Pifov status u glazbenim sferama potvrđuju i mnoge suradnje i angažmani u diskografiji općenito.


Kao član, voditelj ili utemeljitelj sudjelovao je u radu rock grupa Hobo, Drugi način, Call 66, Obećanje proljeća, Animatori, Plava trava zaborava, Guitar Playboys itd.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao prateći glazbenik svirao je za Željka Bebeka, Dragu Mlinareca, Josipu Lisac, Mišu Kovača, Zdenku Kovačiček, Renata Metessija, Tomislava Ivčića, Duška Lokina i druge.

Sudjelovao je u preko 300 albuma kao studijski glazbenik. Kad ga pitaju koliko dugo se bavi glazbom on odgovori - predugo. Rođen 1952. godine glazbenu karijeru je započeo krajem sedamdesetih, a početkom ovoga stoljeća počeo je nastupati kao solist.

Također je dobitnik raznih nagrada među kojima su "Status" 2000. godine u kategoriji pop-rock električna i akustična gitara i "Mega Muzika - Fender" 2007. godine. Druga ljubav mu je slikanje i crtanje karikatura gdje je također vrlo uspješan.

Za prvo samostalni nastup u Osijeku Pif će predstavit svoj veliki gitarski opus i to na gitari koju je dobio na poklon od najboljeg svijetskog gitariste i svog gitarskog uzora Tommy Emmanuela koji je prije nekoliko godina oduševio osječku publiku gostovanjem u HNK-u.

I ovu srijedu možemo očekivati sličnu atmosferu u poznatom osječkom clubu Oxygene u kojem svake srijede nastupaju renomirani osječki jazz glazbenici Barač-Mihić group. Ovo je svakako koncert za sve glazbene sladokusce.

Važno je napomenuti da je ulaz u Oxygene club besplatan.

jazz_oq495  


Izdvojeno

Reci što misliš!