Kultura / Koncerti - kultura

38. Međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku

38. Međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku

U Osijeku se od 8.-10.05.2o14. održava 38. Međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe. U tri takmičarske večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe predstavit će se 15 orkestara u dječjoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

U petak, 8.05. u dvorani Doma Željezničar (Ulica Stjepana Radić 15), s početkom u 20 sati nastupaju: TO STD Pajo Kolarić - Osijek, Dječji požeški tamburaški orkestar, TO Krste Odaka - Drniš te TO GŠ Franje Kuhača - Osijek.

U subotu, 9.05. u istom prostoru, u 19 sati nastupaju: Dječji tamburaški orkestar KUU „Zvon“ - Mala Subotica, TO glazbene škole Alberta Štrige - Križevci, Dječji tamburaški orkestar „Sv. Juraj“ - Draganić, TO Festival Bunjevačkih pisama - Subotica, TO KUD-a Gaj - Zagreb, TO glazbene škole Požega.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nedjelju, 10.05. na završnoj večeri Festivala, koja se održava u istom prostoru Doma Željezničar, s početkom u 18,oo sati, nastupaju: TO KUD-a Branimir - Nin, TO KUD-a Tamburica - Staro Petrovo Selo, TO OGŠ 'Kontesa Dora' i Tamburaško društvo 'Dora Pejačević' iz Našica, te TO TD Ferdo Livadić, Samobor. U revijalnom dijelu skladbama sa Zvuka panonije predstavit će se Stariji tamburaški orkestar STD Pajo Kolarić – Osijek.

Uz ove orkestre, istinski ljubitelji orkestralne tambure imat će priliku uživati u brojnim kvalitetnim instrumentalnim i vokalnim solistima.

Stručno povjerenstvo u sastavu Sanja Drakulić, Siniša Leopold, Zlatko Farszky, Franjo Batorek će na kraju festivala podijeliti prigodne plakete za najbolji orkestar, najbolju praizvedbu, najboljeg dirigenta i vokalnog solista.

Kroz sve tri večeri Festivala ulaz je besplatan, a kroz program će nas voditi uvažena glumica Vlasta Ramljak, dugogodišnja prijateljica Festivala.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!