Kultura / Koncerti - kultura

Maorski glazbeno scenski spektakl stiže u Slavoniju

Maorski glazbeno scenski spektakl stiže u Slavoniju

Maori su blisko povezani sa Hrvatskom kulturom. Kroz vijesti, priče i glazbu organizatori vam žele pobliže prezentirati Maorsku kulturu.

Sa aktualnim projektom Hrvatskog kulturnog društva Novi Zeland iz Aucklanda, kao i s realiziranim i planiranim nastupima Folklornog ansambla »KRALJ TOMISLAV« pod vodstvom umjetničkog voditelja Gorana Kačurova, klape »SAMOANA« i skupine »TE IHI CONNECTIONS«, dobro ćete osjetiti autentičnost Maora koji će vas kroz glazbu i pravi plesno-pjevački spektakl povesti na put kroz povijest do samih početaka Maora.

Svi plesači-pjevači folklornog ansambla »KRALJ TOMISLAV«, uglavnom druge i treće generacije, silno motivirani i odani vlastitim korijenima, jedva čekaju nove susrete s hrvatskim ljudima u Domovini, udruženi s Maorima i Samoancima dolaze predstaviti kulturnu razglednicu Novog Zelanda koju je ujedinila hrvatska pjesma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zajedno svjedočimo brojnim temama, ali i kvalitetama koje bi Hrvatsku i Novi Zeland mogle povezati još čvršće na obostrano zadovoljstvo.

Ovaj projekt je prilika za visoku kulturnu suradnju između dviju država. Osobita pozornost bit će usmjerena na međusobne utjecaje naroda i preplitanju kultura useljenika sa starosjediocima.

[blockquote]BALE Kaštel Bembo 29.6.2013 21.30
PULA Kaštel 1.7.2013 21:30
OPATIJA Ljeta pozornica Opatija 4.7.2013 21:30 Program Opatija
NAŠICE Pozornica ispred dvorca Pejačević 9.7.2013 21:30
KRAPINA Festivalska dvorana 11.7.2013 20:00[/blockquote]

Na svim koncertima plesači i pjevači pripremit će nezaboravan spektakl.

Dolazak i okupljanje članova Folklornog ansambla "Kralj Tomislav", klape »Samoana« i maorske skupine "Te IhI Connections" počinje u Zagrebu 27.6.2013. U poslijepodnevnim satima, zahvaljujući dobroti Tomislava Miličevića, vlasnika obrta "Kolovrat" iz Velike Gorice, članovi ansambla preuzet će narodne nošnje i opremu za sve svoje nastupe tijekom turneje.

Drugi dan slijedi proba u prostorijama HRT-a, i to svih izvođača i gostiju koncerta koji se priprema za 4.7.2013 u Opatiji. Navečer će domaćini organizirati "Welcome party" u poznatom izletištu "Krašograd" u Bratini pokraj Zagreba.

Za subotu 29.6.2013. predviđen je pjevački koncert u Balama, ispred kaštela Bembo. Nakon večere predviđeno je druženje uz piće u nadaleko poznatom i po mnogočemu posebnom ugostiteljskom objektu »Kamene priče«.

U nedjelju 30.06.2013. slijedi turističko razgledavanje unutrašnjosti Istre (Motovun, Poreč, Grožnjan, Pazin i špilja „Feštinsko kraljevstvo"). Za ručak će naši dragi gosti imati priliku probati nadaleko poznate istarske tartufe.

Pula će biti grad u kojem će 1.7.2013. svi izvođači održati svoj prvi plesno-pjevački koncert.

Dan kasnije svi ćemo zajedno katamaranom hrvatske tvrtke "Adriatica.net" otploviti do Venecije, gdje će imati priliku razgledati ljepote i posebnosti tog grada. 3.7.2013. predviđen je kao dan za generalnu probu centralnog koncerta turneje - Opatija.

Koncert svih izvođača i posebnih gostiju, održat će se 4.7.2013. u Opatiji s početkom u 21:30 sati. Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike dr. Ive Josipovića, a snimat će ga Hrvatska radio televizija.

Potom se put nastavlja 5.7.2013. prema Đakovu, gdje su folklorni ansambl Kralj Tomislav i svi naši prijatelji iz Novog Zelanda, posebni gosti Đakovačkih vezova.

Prigodom boravka u Slavoniji, svi će izvođači održati još i koncert u Našicama 9.7.2013. (ulaz besplatan), a obići će i Osijek, Vukovar i Ilok. Nakon toga se 10.7.2013. svi se vraćaju u Zagreb.

Posljednji koncert na turneji, održat će se u Krapini i to dvorani Festivala kajkavske popevke.

Možda ćete imati sreću sresti ih na ulici i osjetiti autentičnost i dušu koju svi ti dragi ljudi nose u sebi i sa sobom.

12.7.2013. klapa »SAMOANA« nastavlja put prema Omišu, gdje će nastupiti na Festivalu klapa Omiš. 

Više o svemu pogledajte na službenim web stranicama.


Izdvojeno

Reci što misliš!