Kultura / Kazaliste

Carmina Burana u Manježu 31. svibnja

Carmina Burana u Manježu 31. svibnja

O Fortuna velut luna statu variabilis orit će se iz gotovo tristo pjevačkih glasova u petak, 31. svibnja 2013. u 21 sat u prostoru Manježa u Sveučilišnom kampusu.

Izvedbu koja će označiti kraj InterVoxa 2013. donose Umjetnička akademija u Osijeku, Akademija umetnosti iz Novog Sada, Glazbena radionica mladih Polifonija Osijek i njihovi ansambli: Mješoviti zbor Umjetničke akademije Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku, Hor i Simfonijski orkestar Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, Vokalni ansambl Brevis, Vojvođanski mešoviti hor, Dječji zbor Brevis (kao gosti), Solisti su: Darija Olajoš, sopran, Vasa Stajkić, bariton i Igor Ksionžik, tenor. Dirigent je Andrej Bursać. Osječke zborove je pripremila Antoaneta Radočaj Jerković a novosadske: Andrej Bursać i Božidar Crljanski. U izvedbi sudjeluju i baletni ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku na čelu s koreografom Vukom Ognjenovićem koji je za ovu izvedbu pripremio originalnu koreografiju.

Ova grandiozna izvedba jednog od najpopularnijih djela glazbene literature predstavlja krunu suradnje dviju Akademija i glazbenih ansambla gradova Osijeka i Novog Sada. Kantata je u ovom izvođačkom sastavu premijerno izvedena 6. prosinca 2012. U Novom Sadu a sada će ju imati priliku čuti i osječka publika.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se nabaviti u Turističkoj zajednici Osijeka svakog dana od 10 do 12 sati.

Prvotno je izvedba bila zakazana za 25. svibnja, ali će se zbog lošeg vremena dogoditi 31. svibnja 2013. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!