VIDEO: Nova sezona u Dječjem kazalištu

VIDEO: Nova sezona u Dječjem kazalištu

Više od pedeset i šest tisuća gledatelja i 275 odigranih predstava - rezultat su prošle sezone u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Nakon ljetne stanke, kazalište je ponovno posjetiteljima otvorilo svoja vrata. Što to najmlađe gledatelje očekuje u novoj sezoni?

Nova sezona u osječkom Dječjem kazalištu počnije ovotjednim gostovanjem na 43. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka u Zagrebu s predstavom «Uspavanka za mišića».
Prema riječima ravnateljice, ali i dosadašnjim iskustvima, očekuje se barem jedna nagrada.
Prva predstava u novoj sezoni  je «Dječaci Pavlove ulice», koju je publika u ambijentalnoj izvedbi mogla već pogledati na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture.Otvorenje nove sezone pozdravili su danas i predstavnici Grada koji su kazalištu donijeli jednu dobru vijest.
Osječko Dječje kazalište naime, jedino je u Hrvatskoj dobilo poziv za učlanjenje u asocijaciju gradova prijatelje lutkarstva.uz sve ove novine, dodajmo i to, kako Plesna igraonica «Početnica», te Baletni i Dramski studio i ove godine primaju nove članove.
Također, ne treba zaboraviti ni kazališne manifestacije, među kojima je i ona rujanska «Djeco, kazalište vas zove», u sklopu koje se predstave mogu pogledati besplatno.

VIDEO:

TEKST I VIDEO : www.stv.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja