Kultura / Kazaliste

VIDEO: 50-ta izvedba Bambija

VIDEO: 50-ta izvedba Bambija

Bezvremenska priča o Bambiju koja je na repertoaru Dječjeg kazališta nepunih dva mjeseca u subotu 50-ti puta na repertorau.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića s ponosom najavljuje 50-tu izvedbu popularne bajke Bambiju i to nakon nepunih dva mjeseca na repertorau. Podsjetimo, Babmi se prvi puta repertoaru našao 03. veljače, a svoje 50-to izdanje doživjeti će u subotu 01. travnja. Predstavu će pogledati djeca iz Cerne i Drenovaca.

05.01. Bezvremenska priča o Bambiju uskoro će dobiti svoje kazališno uprizorenje. U osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića upravo su u tijeku pripreme za predstavu „Bambi“ koja će, najavljeno je, pratiti poznatu knjigu Feliksa Saltena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U središtu predstave o Bambiju je stari hrast. On kao mudrac šume koji povezuje nebo i zemlju, priča priču o životnom iskustvu. Tu je dakako i Bambi, upravo čiji ćemo život u šumi pratiti tijekom ove predstave.
Režiju i dramatizaciju „osječkog“ „Bambija“ potpisuju mladi glumci Mladen Vujčić i Miroslav Čabraja. Prvo iskustvo kaže Vujčić, stekli su još na Umjetničkoj akademiji gdje su imali prilike sami raditi na osmišljavanju scene, kostima, dramatizacije i ostalog.
Za scenu i lutke u „Bambiju“ angažirana je publici već poznata Aleksandra Zubova. Ovo joj je već treća suradnja s osječkim Dječjem kazalištem. Iako nije bilo lako, Aleksandra ističe, kako je ipak bilo zanimljivo raditi na ovoj predstavi.
Scena i lutke su gotove jer se Aleksandra mora vratiti u Rusiju, a danas su počele i prve probe. Premijera „Bambija“ najavljena je za 2. veljače.

 

{youtube}PW0hcYIgVxs{/youtube}

Tekst: J.Grgić / www.stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!