Kultura / Kazaliste

VIDEO: Trijumf osječkog kazalista!

VIDEO: Trijumf osječkog kazalista!

Najbolju žensku ulogu u mjuziklu i opereti imala je Ljiljana Čokljat kao Nina Filipovna u osječkoj "Jalti, Jalti", a mušku Davor Radić kao Griša u osječkoj i zagrebčakoj "Jalti, Jalti".

Najbolja predstava za djecu i mladež je "Dječak Ivek i pas Cvilek" čakovečkih Pinkleca, najbolja ženska uloga u lutkarskim predstavama i onima za djecu i mladež je ona Nike Mišković, a muška uloga u istoj kategoriji ona Mladena Vujčića.
Za ostvarenje mladog glumca do 28 godina nagrađen je Jan Kerekeš, a glumice Maja Lučić.

Po prvi puta osječko Hrvatsko narodno kazalište imalo je čak 9 nominacija!

Treći puta osječka je glumica Sandra Lončarić – Tankosić nominirana za nagradu Hrvatskog glumišta. Ove godine po prvi puta za glavnu žensku ulogu. Nominirana je za ulogu Vere u predstavi  'Paralelni svjetovi' Mire Gavrana.
Iza Sandre 15 je godina glumačkoga staža i više od 50 uloga.  Premda kaže kako pravi umjetnik nikada ne radi za priznanja i nagrade, već za publiku, drago joj je što je struka prepoznala ono što radi.

No nisu samo Paralelni svijetovi donjeli osječkom HNK veliki broj nominacija. Čak pet nominacija zaslužio je veliki kazališni projekt – «Jalta, Jalta». Ova opereta-mjuzikl nominiran je za najbolju predstavu u cjelini, Nina Kleflin za najbolje redateljsko ostvarenje, Ljiljana Čokljat za žensku ulogu, Davor Radić za mušku te Ika Škomrlj i Đenisa Pecotić za kostimografiju.

VIDEO:
{youtube}_QnLWs8Q7d8{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!