Kultura / Kazaliste

VIDEO: Noć kazališta - NAJAVA

VIDEO: Noć kazališta - NAJAVA

Program u Dječjem kazalištu počinje već u 18 sati. Biti će tu kažu, za svakog ponešto. Od balerina, lutkarske radionice, crtanja, plesanja do predstava. Ukratko rečeno, uključeni će biti svi kazalištarci, a kao gost će sudjelovati i Udruga Breza. Većina sadržaja najavljeno je, održavati će se unutar kazališta, no dio aktivnosti događati će se i vani.

BORIS SEKULIĆ - student Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci
Moj zadatak je da oslikam zid, pročelje zgrade nasuprot kazalištu i kako bih to ostvario u duhu Dječjeg kazališta, odlučio sam da provedem radionicu sa polaznicima Dramske skupine, to su djeca od 9 do 12 godina. S njima sam danas napravio skice po kojima ću oslikati ovaj zid.

JASMINKA MESARIĆ - ravnateljica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića
Sudjelovat će u obilježavanju Noći kazališta ženski Lions klub Mursa koji će kuhati čaj i nuditi kolačiće koje će same članice izraditi, nećemo imati cijenu istaknutu, tko koliko želi dati. To je humanitarna aktivnost, a namijenjena je kupovini poklona za djecu bez roditelja.

Priča oko Noći kazališta inače, započela je prije dvije godine i tada je sudjelovalo tek nekoliko kazališnih ustanova. Vrijeme obilježavanja je uvijek mjesec studeni, i to subota uoči dodjele nagrada Hrvatskog glumišta.

JASMINKA MESARIĆ - ravnateljica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića
Prošle godine su se gotovo sva kazališta priključila ovoj manifestaciji Noć kazališta, a možemo se pohvaliti da ove godine ova manifestacija dobiva međunarodni karakter jel u bogatom programu svih kazališta iz Hrvatske i institucija koje njeguju dramsku umjetnost na bilo koji način na svojim scenama priključile su se kolege iz BiH i Slovačke.

U Noći kazališta posjetitelji mogu očekivati i brojna iznenađenja. jedno takvo je pripremio glumac Ivica Lučić, a mi ćemo samo reći «Vatrica, pec».

PROGRAM:   Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku
Trg bana J. Jelačića 19
[email protected] Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
tel.: 031 501 486 Program pod nazivom: IDEMO U KAZALIŠTE SVI, PA ČAK I ŽIRAFE 18,00h - (pozornica DKBM) BALERINE ZA VAS, koreografkinja Štefanija Heller, ulaz slobodan
18,00h - (baletna dvorana) NAŠE NAJDRAŽE LUTKE - lutkarska radionica, voditelji Snježana Ivković i Mladen Vujčić, ulaz slobodan
18,30h - (dvorište Kazališta), ČAROBNA KULISA, Boris Sekulić i polaznici Dramskog studija - radionica, ulaz slobodan
19,00h - (u Kazalištu i oko Kazališta) GEPPETALICA, voditeljica Aleksandra Colnarić, ulaz slobodan
19,00h - (pozornica DKBM) 'MUKE' ANDRIJE MOLNARA po Adrianu Moleu - druženje s polaznicima Dramskog studija, voditeljica Lidija Helajz, ulaz slobodan
20,30h - (pozornica DKBM) BALTAZAR I TENOR KOKO, ulaz slobodan Popratni program:
- predstavljanje Udruge Breza (štandovima ispred Kazališta)
- ispijanje toplog čaja (ispred Kazališta)

VIDEO:
{youtube}o5WLzqrhTMI{/youtube}  


Izdvojeno

Reci što misliš!