Kultura / Kazaliste

VIDEO: Nabucco u četiri čina premijerno u HNK

VIDEO: Nabucco u četiri čina  premijerno u HNK

Velika i svjetski poznata Verdijeva opera Nabucco u subotu će premijerno biti izvedena i na daskama osječkog teatra.

Velika i svjetski poznata Verdijeva opera Nabucco u subotu će premijerno biti izvedena i na daskama osječkog teatra.

plakat nabucco

Posljednjih tjedana probe su bile u punom jeku, i polako se približavaju kraju, a predstava je dobila onaj oblik u kojem će biti i izvedena pred osječkom publikom. Ekipa Televizije Slavonije i Baranje snimila je samo djelić atmosfere sa posljednje probe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nabucco je opera koja je obišla cijeli svijet i svi koje i malo poznaju operu znaju da se radi o itekako zahtjevnom djelu, no onatoč tome i u odnosnu na neke svjetske standarde malo osječko Hrvatsko narodno kazalište odlučilo ju je postaviti za svoju publiku.

Da će Osječka publika zasigurno biti oduševljena mogle su potvrditi već prve probe, jer i tu je već bilo jasno kako se radi o izvrsnim pjevačima i to kako gostima iz Italije, tako i domaćim snagama. Neke od gostujućih pjevača upitali su za prve dojmove o osječkom Nabuccu.

Vjerujemo da je ono što možete čuli i vidjeti u video prilogu dovoljna pozivnica da nikako ne propustite novu premijeru osječkog teatra Verdijevog Nabucca, a koji će premijerno biti izveden u subotu 5. studenog. No, i nakon premijere, zahvaljujući ne samoj priči ove popularne opere, već i izvsnim izvedbama solista, ali i orkesta i opernog ansambla osječkog HNK još dugo ostati na kazališnoj pozornici.

Više o operi Nabucco pročitajte OVDJE.

{youtube}yiWquIn-gLc{/youtube}

Tekst i video: STV

   


Izdvojeno

Reci što misliš!