Kultura / Kazaliste

"Zečja rupa" kazališta Planet Art u Osijeku

Bliži se gostovanje Pulitzerom nagrađene drame „Zečja rupa" u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Drama Davida Lindsay Abairea 'Zečja rupa' kazališta Planet Art u izvođenju nekih od najpopularnijih i ponajboljih hrvatskih glumaca gostuje u Osijeku!

Predstava će biti odigrana na daskama Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, u nedjelju 30. listopada s početkom u 19,30 sati. Ulaznice po cijeni od 40 kuna možete kupiti na blagajni kazališta od četvrtka 20. listopada.

U predstavi kazališta Planet Art igraju: Zrinka Cvitešić, Maja Posavec, Filip Juričić, Slavica Knežević i Filip Križan, a režiju potpisuje Marko Torjanac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova je drama postala hit čim se pojavila na kazališnim daskama u New Yorku, oborila sve rekorde gledanosti, te postala najgledanijom predstavom u proteklih deset godina. Osim toga, osvojila je Pulitzera za najbolji dramski tekst 2007. godine, a također je bila nominirana za jednu od najznačajnijih kazališnih nagrada Tony.

Kratki sadržaj:

Bračni par je nesretnim slučajem suočen sa gubitkom djeteta. Stravičan gubitak reflektira se na odnos muža i žene, te cijele obitelji. Pomutnju u obitelji izaziva dolazak momka koji je nesreću skrivio. Kako se postaviti prema njemu? Što on uopće želi? Likovi kroz predstavu i potragu za odgovorima doživljavaju novi početak, a publika katarzu. Priča je to koja govori o hrabrosti, snazi, opraštanju...svemu...

Kazalište Planet Art Osječanima već je dobro poznato, na ovogodišnjemu „Osječkom ljetu kulture" gostovali su s predstavom „Prekidi", a dvorište Rektorata bilo je ispunjeno do posljednjega mjesta. Prisjetit ćemo se i njihovih uspješnih gostovanja sa predstavama „U posjetu kod gospodina Greena", te „Stilske vježbe". Vjerujemo da će i hit predstava „Zečja rupa" do posljednjega mjesta ispuniti gledalište Dječjeg kazališta „Branka Mihaljevića".


Izdvojeno

Reci što misliš!