Kultura / Kazaliste

"SMRAD" u Osijeku

Tema predstave je o upoznavanju, prijateljstvu, razlikama individualaca, rutini i iznenađenju u životu, sretnoj i nesretnoj ljubavi.


[span class=attention]Predstava je nagrađena na Noći kazališta 2010.g za najbolju predstavu[/span]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ideja je kako nas razlike mogu zbližiti. Ili „Razlike sa drugim ljudima čine nas jednakima".

Priča počinje dolaskom dvojice mladih muškaraca u hotelsku sobu negdje u gradu X. Oni su došli nalogom direktora na službeni put na tjedan dana. Ne znaju zašto, ne znaju kako to baš oni, a ne netko drugi i što je najčudnije – oni se ne poznaju.Kada su na recepciji tražili jednokrevetnu sobu, rekli su im da takve ne postoje u ovom hotelu! Tu i počinje naša čudna priča. Kroz upoznavanje jedan drugoga, do prvih sitnih iskrica koje se počnu događati, pratimo niz raznih situacija u kojima se i jedan i drugi istinski boje za sebe, čude, smiju, plaču...

U trenutku kada bi i pomislio da možda i nije najsretniji trenutak za obojicu, da su se našli na krivom mjestu u krivo vrijeme, ako bi se zapitao... oni možda imaju sreću kakvu ima malo tko u životu. Jer pronaći prijatelja i upoznati ga sa svim njegovim manama i vrlinama je privilegija u današnje vrijeme. Pogotovo kada znamo da više telefoniramo sa djevojkom nego što ju ljubimo!


Autor teksta: Jadran Grubišić
Režija i glumci: David Petrović i Jadran Grubišić

[span class=attention]Ulaznice se mogu kupiti prije početka predstave ( 30 kuna ). Nema rezervacija.[/span]


Izdvojeno

Reci što misliš!