Kultura / Kazaliste

Predstavljena nova sezona u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Predstavljena nova sezona u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Nova kazališna sezona 2015./206. predstavljena je na konferenciji za novinare u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Tri premijerna naslova, dvije obnove i ponajbolji reprizni naslovi naći će se na repertoaru donjogradskog „malog kazališta“ istaknuo je ravnatelj Ivica Lučić.

Uz „Jonathanov let“ – predstavu izvedenu na ovogodišnjemu Osječkom ljetu kulture u režiji Nikole Zavišića, premijerno će biti izvedena predstava „Pinokio“ koju je prema motivima pripovjetke Carla Collodija priredila Jadranka Bargh, a režirat će Damir Mađarić, te „Nije me strah“ Dubravke Pađen Farkaš u režiji Ljudmile Fedorove. Lučić je dodao kako će predstavom Pinokio koju radimo u koprodukciji s Gradskim kazalištem Joza Ivakić iz Vinkovaca, kolega Đorđe Dukić obilježiti 30. godina umjetničkog rada.

Dvije obnove predstava Branka Mihaljevića „Božića priča“ i „Vesela avlija“ uz „Zeko, Zriko i Janje“ čine trilogiju kojom će Kazalište odati počast Branku Mihaljeviću u povodu obilježavanja 10. obljetnice smrti ovog poznatog umjetnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program Kazališta u novoj sezoni podržalo je i Kazališno vijeće čija je predsjednica Ivana Sudić naglasila kako je Kazališno vijeće svojevrsna spona između Osnivača Grada Osijeka i Kazališta, te čestitala ansamblu na uloženom trudu, te dodala kako vjeruje da će nova sezona donijeti još bolju energiju i nove izvrsne naslove na radost malih gledatelja. Zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham naglasio je kako ga osobito raduje što Kazalište predstavama za malo stariju osnovnoškolsku i srednjoškolsku publiku radi na razvoju kazališne publike budući da je i to važan segment i kandidature Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture.

„Druga stvar koja me osobito raduje je i naslov osječke autorice Dubravke Pađen Farkaš „Nije me strah“ sa sjajnim ilustracijama Dražena Jerabeka koja će naći svoje mjesto na kazališnim daskama" istaknuo je Ham i dodao kako se time stvara sinergija između pisane riječi i kazališne umjetnosti.

Nova suradnja uspostavljena je i sa Ministarstvom unutarnjih poslova, istaknuo je ravnatelj Lučić, naime predstava Dramskog studija za srednjoškolce „Tko ti je kriv“ koja je pretpremijerno izvedena u lipnju 2015. nastavlja svoj kazališni put i bit će izvođena u osnovnim školama na području županije, a u sklopu prevencije nasilja u sudradnji s Odsjekom za prevenciju PU Osječko-baranjske. Istaknuto je kako Kazalište nastavlja njegovati i rad s mladima u svojim studijima.

Tako će upisi u Dramski studio za osnovnoškolce  uz voditeljice Lidiju Helajz i Aretu Ćurković biti ove subote, 12. rujna u 10 sati, u Plesnu igraonicu Početnicu koju vode  Aleksandra Colnarić i Maja Vrkić u ponedjeljak 14. rujna u 17 sati dok će Baletni studio pod vodstvom baletne pedagoginje Štefanije Heller nove polaznice upisivati također u ponedjeljak 14. rujna u 19 sati. Novost je da od ove sezone naš uspješni Dramski studio za srednjoškolce vodi naša poznata glumica Areta Ćurković, a novi se polaznici mogu upisati u srijedu 16. rujna u 20 sati.

Također iz Kazališta pozivaju i na upis Obiteljske pretplate gdje će pretplatnici za samo 150 kuna moći pogledati 10 naslova: tri premijere, dvije obnove i pet repriznih naslova po vlasitom izboru.

Već ovoga tjedna male gledatelje pozivamo i na našu redovitu manifestaciju „Djeco, kazalište vas zove“ na kojoj po popularnoj cijeni od 10 kuna mogu pogledati neke od najpopularnijih naslova. U srijedu, 9. rujna u 18 sati na rasporedu je Patkica Blatkica, u četvrtak, 10. rujna u 18 sati možete pogledati predstavu „Veseli medvjedići“, u petak 11. rujna u 18 sati „Jaje“, u subotu, 12. rujna u 18 sati „Ah, ta današnja djeca“, a manifestacija završava u nedjelju 13. rujna predstavom „Mi se vuka ne bojimo“ u 10,30.

Radujemo se što ćete se družiti s nama i radovati se novim uspjesima Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!