Kultura / Kazaliste

Dogovorena suradnja Odjela za kulturogiju i Grada Osijeka oko Osječkog ljeta kulture 2015.

Dogovorena suradnja Odjela za kulturogiju i Grada Osijeka oko Osječkog ljeta kulture 2015.

Obavještavamo vas kako će Odjel za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Grad Osijek ove godine prvi put službeno surađivati na realizaciji programa Osječkoga ljeta kulture, najveće ljetne kulturne manifestacije u istočnoj  Hrvatskoj.

Naime, i prethodnih godina studenti kulturologije na različite su načine sudjelovali u OLJK-u, no sada je ta suradnja dogovorena i ostvarena na formalnoj razini između gradske uprave, odnosno Organizacijskog odbora Ljeta kulture i Odjela za kulturologiju kao "najmlađe" sastavnice Sveučilišta u Osijeku. Konkretno, dvadesetak prijavljenih studenata preddiplomskog studija Odjela za kulturologiju, sa smjerova Kulturalni menadžment i Medijska kultura, u okviru volonterskog tima uključit će se u promociju i organizaciju OLJK-a, pod stručnim vodstvom docentice Ivane Bestvine Bukvić, v. d. predsjednice Katedre za kulturalni menadžment. Predvođeni svojim koordinatorima – Ivom Buljubašić, Gordanom Lesinger i Tomislavom Levakom, asistentima na Odjelu – volonteri-studenti će u dogovoru s Organizacijskim odborom OLJK-a sudjelovati u provedbi programa koji se od 29. lipnja do 12. srpnja odvijaju na čak jedanaest različitih lokacija. Njihovi će zadatci biti raznoliki: distribucija promotivnih materijala Ljeta, pomoć u realizaciji događanja, promidžba putem društvenih mreža (Facebook, Instagram, Twitter i druge) i slično. Studentima kulturalnog menadžmenta i medijske kulture, koji su se prijavili, tako je omogućena značajna praksa iz područja u kojima stječu teoretska znanja u sklopu fakultetske nastave. Sa ciljem promicanja ove za Grad Osijek značajne manifestacije, volonterskom timu Odjela za kulturologiju pridružili su se i Studentski radio UNIOS te udruga Kultura osječkog društva (KOD).

>>> Osječko ljeto kulture 2015. [PROGRAM]
 
Uz navedeno, volonterski tim Odjela izabrao je nekoliko sadržaja bliskih mlađoj publici, koje je svrstao pod egidu "special events" (posebni događaji), a oko čije će se promocije dodatno angažirati. To su: "Donau projektraum / Dunavski projektni prostor", multimedijalna pop-up izložba; "Đubrad prokleta", projekt Plesne mreže Hrvatske; "Razredni neprijatelj", umjetnički projekt osječkog Teatra ToGo (sve 7. srpnja); operna premijera "Cosi fan tutte" W. A.. Mozarta u izvedbi Umjetničke akademije u Osijeku i Fakulteta za glazbu i vizualne umjetnosti Pečuh (11. srpnja) te pop-rock koncert "Bum! Tres! LIPA Ples 2: Totalno drukčiji od drugih" Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" Osijek i gostiju, koji će 12. srpnja svečano zatvoriti Ljeto.

Valja istaknuti kako je suradnja na OLJK-u jedna od mnogih koje će se provoditi u suradnji Grada Osijeka i Odjela za kulturologiju u svrhu realizacije i promicanja događanja s područja kulture u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!