Kultura / Kazaliste

Predstavom za pomoć Udruzi slijepih

Predstavom za pomoć Udruzi slijepih

Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek ugostilo je zanimljivu predstavu “Diva” u izvedbi dviju odličnih glumica, Marije Sekelez i Natalije Đorđević. To je gostovanje bilo posebno zbog dva razloga.

Kao prvo, organizator je ženski Lions Club Mursa iz Osijeka, a cilj je bio humanitaran. Uz to, glumica Marija Sekelez ovom predstavom obilježava 35 godina umjetničkoga rada. Indikativno je i što predstava govori o blještavilu i nemilosrdnosti glumačkoga poziva i slave općenito.

“Obožavam osječko dječje kazalište! Ponajprije jer sam ravnateljica zagrebačkog Gradskog kazališta 'Žar ptica' i jer smo u velikom prijateljstvu s njima i imamo odličnu suradnju s ovim izvrsnim kolektivom i ansamblom. Stoga mi je posebno zadovoljstvo i čast igrati ovdje, gdje sam igrala i predstavu 'Maria Callas', i jer je izvedba u humanitarne svrhe”, rekla je zadovoljna Marija Sekelez.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvjestotinjak posjetitelja dalo je svoj doprinos akciji kupnjom ulaznice, jer je sav prihod namijenjen osječkoj Udruzi slijepih, čijih se pet članova, uz pomoć Lions Cluba Mursa, preko Zavoda za zapošljavanje osposobilo za rad i steklo kvalifikaciju za medicinsku masažu.

Zadovoljna sam odazivom, iako uvijek može biti bolje. Još ne znamo koliko je novca točno prikupljeno, ali vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti svoju nakanu te Udruzi kupiti jedan ili dva kvalitetna stola za masažu”, istkanula je Marijana Jakšić, predsjednica “lionsica”, kojoj se predstava svidjela.

T.Levak (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!