Kultura / Kazaliste

Lutkarska predstava za mlade i odrasle ''Slagalica'' pred osječkim srednjoškolcima u Kinu Urani

Lutkarska predstava za mlade i odrasle ''Slagalica'' pred osječkim srednjoškolcima u Kinu Urani

Nakon uspješne premijere u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Teatar to go donosi pred osječke srednjoškolce lutkarsku predstavu „Slagalica“.

„Slagalica“ je interaktivna lutkarska predstava za mlade i odrasle sa zanimljivom i višeslojnom pričom koja prolazi kroz više žanrova- od akcije i romanse do pirandelovske filozofske ideje. U predstavi pratimo lik zaštitara u muzeju i provalnika koji preslaguju elemente predstave sve dok ne ostvare svoj cilj. U predstavi se, po prvi put u hrvatskom lutkarstvu, koristi lutka manekin (čovjekolika lutka) koja se animira bunraku tehnikom (tri animatora na jednoj lutki).

Ta tehnika i glazbena dramaturgija omogućavaju gledatelju nesvakidašnje iskustvo, jer pred sobom gledaju lutku kao živo biće u različitim akcijskim scenama s lako promjenjivim perspektivama uz glazbeni spektakl. Osječki srednjoškolci su imali priliku upoznati se s lutkom manekin putem prezentacije koju su članovi umjetničke organizacije Teatar to go sa suradnicima provodili u školama. Suradnja je ostvarena s više škola, a cijelu predstavu će gledati učenici 3. gimnazije, 2. gimnazije, Ekonomske i upravne škole te Graditeljsko-geodetske škole.

Izvedba predstave će biti u četvrtak, 12. ožujka 2015., u 12,30 sati u Kino Urania. Cijena ulaznice je 25,00 kuna. Redatelj i autor predstave je Goran Smoljanović. Animatori, akademski obrazovani lutkari, su: Andrea Giordani, Nenad Pavlović, Petra Cicvarić, Vanja Gvozdić, Davor Kovač i Marina Bažulić.
Glazbu je skladala Andrea Giordani.

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!