Kultura / Kazaliste

HNK Osijek: Kazališni siječanjski popust

HNK Osijek: Kazališni siječanjski popust

Osječki HNK na početku nove godine nudi dvije domaće uspješnice i dva gostovanja po pristupačnim cijenama.

Kazališni siječanjski popust počet će 7. siječnja izvedbom drame Marijana Gubine „260 dana“ u režiji Dražena Ferenčine. Potresna je to priča o 260 dana koje su Marijan i njegova obitelj tijekom Domovinskog rata proveli kao zatočenici u srpskim logorima i na prisilnom radu.

U četvrtak, 8.siječnja na rasporedu je „Cijena sreće“ Emira Hadžihafisbegovića. Priča o ljubavi i pohlepi u šest slika bavi se podjelom poslijeratnog društva, ne više na „naše“ i „vaše“, već na poštene i nepoštene u posjedovanju morala i zemaljskih dobara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Slijede dva gostovanja. Glumačka družina Histrion u petak, 9. siječnja izvest će dramu Tomislava Žigmanova „Bunjevački blues“ u režiji Vlatka Dulića. Predstava je izrasla iz Žigmanovljeve zbirke priča „Prid svitom“ u kojoj autor na afirmativan način govori o bunjevačkoj tradiciji. „Priče su to o mogućim i nemogućim ljubavima, sramu, tuzi, nostalgiji i pamćenju, o Somborskoj kapiji i Tavankutu“, zapisala je Helena Sablić Tomić.

Kazališni siječanjski popust završit će gostovanjem Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca komedijom Luigija Lunarija „Čekaonica d.o.o.“ u subotu, 10. siječnja. Riječ je o dramskom tekstu koji je u posljednjih dvadesetak godina preveden na nekoliko desetaka jezika te je postavljen na kazališnim daskama diljem svijeta. Redateljica predstave je Ivana Peroš, a glumačku ekipu čine Ivan Ćaćić, Peđa i Vanja Gvozdić te Giulio Settimo, mladi glumci koji su diplome stekli na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Ta humorna drama farsična je meditacija o životu, smrti, prirodi i sudbinama.

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!