Kultura / Kazaliste

London Calling ponovo uveselio Osječane

London Calling ponovo uveselio Osječane

Nakon nepuna dva mjeseca, Osijekom je ponovo odjeknuo zov Londona. Ovoga je puta London Calling činila nešto drugačija postava, ali ništa manje urnebesna. Johnny Candon, Dave Thompson, Tin Vodopivec i Javier Jarquin kao voditelj nasmijavali su osječku publiku gotovo dva sata.

Nastup je otvorio novozelanđanin Javier Jarquin kao voditelj. Brzo je zagrijao publiku dojmovima koje je stekao posjetivši Hrvatsku, šalama o svojem podrijetlu, te oduševljenosti hrvatskom kuhinjom, naravno sve to na duhovit način. Spominjao je tragikomične restrikcije na aerodromima koje su uvedene zbog terorizma, satirično govorio o novozelandskom kriminalu gdje se trgovine pljačkaju palicama za kriket, a ne pištoljima, i na kraju najavio prvog zabavljača večeri - Davea Thompsona, za kojeg vrijedi spomenuti da je svojedobno glumio Tinky Winkya iz Teletubbiesa.34c67e13bb161931486a82b9a8113880.jpg

Daveov je nastup bio kombinacija totalne letargije, koju je dodatno pojačavao njegov dubok i monoton glas, te opisa duhovitih događaja iz britanske svakodnevice što je izazivalo salve smijeha upravo zbog smrtno ozbiljnog izraza lica koje ima dok o njima govori. Iako se na pozornici doimao prilično suzdržan i statičan, prvu pravu erupciju oduševljenja izazvao je izvukavši prljave gaće iz džepa i pitajući čije su, jer je netom prije toga ispričao kako se u mladosti bavio džeparenjem te da je gaće ukrao od nekog iz predvorja kazališta prije nastupa.

9173784d8721d48f27266db835cd5639.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Opet se vratio svojoj staloženosti, a onda na kraju nastupa izazvao ono što će vjerojatno ostati kao najupečatljiviji dio večeri - zaključio je kako je u dvorani strahovito vruće, počeo sa skidanjem prvo cipela, zatim hlača, pa svojih gaća sa golemom žutom flekom, da bi na kraju završio u ljubičastom kostimu skačući po pozornici. Potom je uzeo plavu periku, počeo šetati poput manekenke na modnoj pisti, a zatim se zaletio među publiku odakle je izvukao žensku torbicu u kojoj se nalazila lutka. Time je završio njegov nastup. Inače, sličnu je stvar prošli puta napravio David Whitney, sa razlikom što je bio potpuno odjeven, izuzev stražnjice koja mu je stalno ispadala iz hlača, a on ju oduševljeno pokazivao publici.

56d3b3dcc9be3342423a00f2b81fb8fc.jpg

Na pozornicu se opet vratio Javier Jarquin koji je najavio slijedećeg izvođaća - Tina Vodopiveca iz Slovenije. Premda je Javier na samom početku ispitivao publiku odakle su došli odnosno što misle o pojedinim zemljama, a ista odgovarala pljeskom, na spomen Slovenije zavladao je muk. Svejedno, Tin je dočekan burnim pljeskom.

{youtube}2VNZ0Ts3l60{/youtube}

Odmah se našalio na račun toga što u Hrvatskoj mora održati stand-up točku na engleskom jeziku. Kasnije je povremeno ubacivao hrvatske i slovenske riječi u svoj nastup, što je publika burno pozdravljala. Govorio je primjerice o inkasatorima TV pretplate, ženama koje grebu zadnje ostatke Labella, ljudima na ulici dok jedu burek, nogometu i sl., a posebno su publiku zabavile duhovite dopadice na račun Slovenije i njezine veličine. Kako je njegov nastup bio tzv. middle act te trajao tek petnaestak minuta, uslijedila je nova pauza, a publika Tina ispratila velikim pljeskom. Premda Tinov nastup nije bio dug, slobodno možemo reći da je najbolje zabavio publiku od svih izvođača.

{youtube}h-mBsDnhmiA{/youtube}

Javier Jarquin se ponovo vratio na pozornicu, izveo kratak skeč sa igraćim kartama ispucavajući ih iz špila uokolo po dvorani, a zatim najavio i zadnjeg izvođača večeri - Irca Johnnya Candona.

Johnny je na pozornicu došao sa bocom piva i započeo priču o svojoj oduševljenosti hrvatskom otvorenošću i susretljivošću. Ispričao je kako je večer prije u Zagrebu proveo družeći se sa jednom djevojkom, te da mu je neodoljiv naglasak koji Hrvatice imaju dok pričaju engleski jezik. Nekoliko je puta od djevojaka iz publike tražio da mu kažu nešto na engleskom. Pričao je još o obiteljskim odnosima, o ljubavi prema djeci, i kako je zbog toga jednom prilikom zamalo ostao bez oka, kada mu je beba koju je držao zabila prste u oči. Publika je sve to pozdravljala pljeskom i smijehom te se tako priveo kraju njegov nastup, a samim time i večer Londonske komedije u Osijeku.

{youtube}SGQIBeNLIxc{/youtube}

U svakom slučaju, Osječanke i Osječani su uživali u još jednom urnebesnom showu ekipe komičara koju je dovela osječka udruga "Grupa građana". Iako je mjesec i pol dana od prošlog nastupa prošlo brzo, nadamo se kako ćemo na slijedeći London Calling čekati još kraće!

[span class=camera] Galeriju pogledajte OVDJE [/span]

TEKST i FOTO: Marko Banić (SiB.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!