Dvije nagrade za Devetu ovčicu

Dvije nagrade za Devetu ovčicu

deveta ovcica

Deveta ovčica – predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka osvojila je dvije nagrade na 47. PIF-u u Zagrebu.

Međunarodni žiri u sastavu: predsjednica Ivica Ozabalova (Slovačka), Jelena Sitar Cvetko (Slovenija) i dr.sc. Sanja Nikčević (Hrvatska) našoj je predstavi Deveta ovčica Silvije Šesto u režiji Ljudmile Fedorove dodijelio dvije nagrade: ravnatelj Kazališta i glumac Ivica Lučić nagrađen je za animaciju u predstavi “gdje je s lakoćom i šarmom stvorio punokrvni i kompleksan kazališni lik Devete ovčice”, a posebnu nagradu dobila je predstava ‘Deveta ovčica’ “za suodnos stvarnosti, lutke i djeteta.

Klasična lutkarska predstava oplemenjena je elementima suvremenog kazališta i tretira dijete i njegove strahove ozbiljno, ali mu pomaže nositi se s njima duhovitom i toplom umjetničkom interpretacijom svijeta koji dijete okružuje.

” Iznimno smo ponosni na osvojene nagrade i od srca čestitamo cijelom ansamblu na velikom trudu i ljubavi koju su uložili u ovu predstavu zajedno sa suradnicima: već spomenutom redateljicom Ljudimlom Fedorovom, Natalijom Burnos koja je bila zadužena za likovnost predstave te Tomislavom Peharom koji je skladao glazbu. Još jednom bravo za cijeli ansambl predstave Deveta ovčica: Ivicu Lučića, Ingu Šarić, Lidiju Kraljić i Edija Ćelića!," kažu u DKO.

Čestitke upućujemo i ostalim dobitnicima nagrada: međunarodni je žiri glavnu nagradu Milan Čečuk dodijelio je predstavi „Saga“ produkcije Wakka Wakka i Vizualnog kazališta Nordland. Nagrada Tibor Sekelj za predstavu s najhumanijom porukom dodijeljena je poljskom Kazalištu Maska iz Rzeszova za predstavu ‘Snježna kraljica’; nagradom za režiju nagrađen je Matija Solce, redatelj predstave ‘Mali daždevnjak prelazi cestu’ u izvedbi Kazališta lutaka Ljubljana; Shylo Oleksii nagrađen je za animaciju Petruške u predstavi ‘Petruška’ Kazališta lutaka Moskva, a dvije nagrade otišle su u ruke tima predstave ‘Ronilac bisera’ koja je nastala u koprodukciji Dječjeg kazališta Dubrava i Umjetničke organizacije LOFT (Lutkarska organizacija koju fakat trebamo) – za animaciju je nagrađena Morana Dolenc, a za kreaciju lutaka Drago Dolenc. Dječji žiri u sastavu Katarina Bulović, Marta Defar i Janko Vinožganić svoju je nagradu dodijelio predstavi „Genijalni genije“ Kazališta lutaka Zadar u režiji Tamare Kučinović.
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja