Kultura / Kazaliste

Svečano zatvoren projekt ''Kao kod kuće''

Svečano zatvoren projekt ''Kao kod kuće''

Jučer je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku održano svečano zatvorenje projekta „Kao kod kuće“, u organizaciji Lokalnoga odbora AIESEC-a Osijek.



U ponedjeljak, 9. lipnja 2014., Lokalni odbor AIESEC-a Osijek, uz priredbu za najmlađe. zaključio je još jedan u nizu uspješnih projekata. Projekt „Kao kod kuće“ radio se u suradnji s Kliničkom bolnicom Osijek, a na njemu su sudjelovala djeca smještena na odjelu pedijatrije. Cilj je projekta bio olakšavanje svakodnevice i stvaranje ljepšeg boravka u bolnici za najmanjim pacijentima. U zatvorenju projekta sudjelovali su i studenti predškolskoga odgoja Učiteljskoga fakulteta u Osijeku, koji su pripremili igrokaz za djecu, uz popratni program.

Projekt se sastojao od dva ciklusa. Prvi ciklus započeo je u veljači, a na njemu je radila studentica iz Slovačke, Martina Spuchľáková, studentica socijalne pedadogije. Drugi dio projekta započeo je u svibnju i na njemu su radili dvoje studenata iz Kanade, Brian Hampton i Stephanie Gariscsak. Stephanie, Martina i Brian svakodnevno su animirali djecu kroz razne interaktivne radionice, tematska druženja i pomaganje pri učenju. Kako se cijeli projekt radio na engleskom jeziku, mali pacijenti su kroz druženje i igru lakše usvajali sadržaje o novim kulturama i drugim jezicima. S druge strane, internacionalni su studenti kroz razna druženja s članovima AIESEC-a upoznali kulturu i običaje grada Osijeka, Hrvatske, ali i Europe.     

Laura Plantak, predsjednica Lokalnoga odbora AIESEC-a Osijek zaključila je: „Ponosni smo na projekt „Kao kod kuće“ jer smo uspjeli uljepšati boravak djeci na pedijatriji. I sami smo se kao djeca našli u sličnoj situaciji i drago nam je što smo bili u mogućnosti utjecati to kao studenti. U planu nam je ponovno organiziranje ovakvoga projekta i nadamo se da će se on nastaviti tradicionalno održavati, kao i nekoliko naših drugih, već prepoznatih projekata. S obzirom da sve što radimo, radimo kroz volontiranje i koristimo znanje i iskustvo koje smo do sad skupili kao studenti, smatram da nema veće nagrade od zadovoljstva svih koji surađuju s nama i nadam se da ćemo ponovno uveseliti naše male sugrađane kao što smo to nastojali učiniti kroz ovaj projekt.

AIESEC Osijek ovim se putem zahvaljuje sponzoru projekta Autoškoli Tratinčica, tvrtki Folding na materijalnoj donaciji i Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića na ustupljenom prostoru za zatvorenje projekta.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!