Kultura / Kazaliste

Festival učeničkih igrokaza ''Pozor! Plivamo na sceni 3''

Festival učeničkih igrokaza ''Pozor! Plivamo na sceni 3''

Festival učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni 3“ održava se u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade u organizaciji Dječje osječke kreativne kućice i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

Ove godine okupiti će 100 učenika iz 9 osnovnih škola. U programu će svaka dramska grupa izvesti igrokaz u trajanju od 5 minuta. Stručni žiri u sastavu članova ansambla Dječjeg kazališta dodijeliti će nagrade u različitim kategorijama, a za sve sudionike Dokkica je pripremila promotivne majice s likom naše originalne Ribice. Predsjednica stručnog žirija je glumica Areta Ćurković.

Ovaj projekt nastao je 2012. godine kao ideja da učenici, polaznici školskih dramskih grupa mogu nastupiti na pravim kazališnim daskama sa svojim malim igrokazima (u trajanju od 5 minuta). Prvobitno je projekt predstavljen kao natjecanje u izvedbama učeničkih igrokaza, a ove godine, kreativni tim Dokkice odlučio je natjecateljski element staviti u drugi plan, a manifestaciju predstaviti kao festival.

Škole će biti nagrađene unikatnom nagradom „Ribicom“ (maskotom festivala) u različitim varijantama za različite kategorije o kojima će odlučiti stručni žiri sastavljen od članova ansambla Kazališta.

U glazbeno-plesnom dijelu programa nastupiti će Ruben Habuda na pianu sa skladbama I. Berković "Varijacije na temu Paganinija" i E. Grieg "Marš patuljaka", Benjamin Habuda na gitari sa skladbom "Pirati s Kariba" te plesna skupina "Dance inspiration" s plesnom koreografijom "Plivamo na sceni"; autorica koreografije Josipa Glavurdić, voditeljica plesne radionice u Dokkici.

Program festivala održat će se 21. ožujka s početkom u 18 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Ulaz je besplatan.

Obzirom da u svijetu kazališta za djecu obilježavaju ovaj dan na različite načine, ovim projektom DOKKICA i Dječje kazalište Branka Mihaljevića predstavit će jedinstven program u kojemu, ne samo da djeca preuzimaju ulogu glumaca (i to čak njih 100), nego i sam program festivala vode djeca u zanimljivom voditeljskom izrazu – također kroz dramski izraz obojan humorom. Voljeli bismo da popratite ovaj festival. Program traje do 19.30 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!