Kultura / Kazaliste

Dječje kazalište srcem, glumom i plesom za Doru

Dječje kazalište srcem, glumom i plesom za Doru

Srcem, glumom i plesom Dječje kazalište Branka Mihaljevića uz pomoć prijatelja organizira humanitarnu priredbu za Doru Jurković.

Humanitarni program održat će se u subotu 8. ožujka u našem Kazalištu s početkom u 18 sati. Dora je trinaestogodišnja djevojka čiji se život promijenio iz temelja otkako je doznala da boluje od leukemije. I tada započinje borba s teškom bolešću. Uvijek mislimo kako se ovakve užasne stvari događaju nekom drugom, gledamo o bolesnoj djeci u medijima i mislimo kako nije moguće da se to dogodi upravo nekome od nas.

Dorina mama kaže: »Teško je opisati te osjećaje kada ti se odjednom sruši svijet. Uvijek misliš kako se to događa nekome drugome. I sama sam puno puta okretala brojeve humanitarne pomoći za oboljelu djecu. Promišljala sam kako im je, kako je njihovim roditeljima, ali to je sve tako nestvarno, to su priče iz medija. I onda kada se tebi to dogodi, jednostavno ne vjeruješ. U početku sve je izgledalo kao bunilo. Kada mi je liječnica rekla dijagnozu, ja sam joj odgovorila kako ću je sama reći svojem djetetu. Nas dvije najbolje se razumijemo i ja je najbolje poznajem. Rekla sam joj da ima neki oblik leukemije i da je čeka dugotrajno liječenje«, ističe majka Ivana. Nadalje Ivana navodi: »Kada sam krenula drugi dan u Zagreb, cijelo sam se vrijeme nadala da su liječnici u Osijeku pogriješili i da ću čuti kako Dora nema leukemiju. Nažalost, dijagnoza je potvrđena, a to je značilo da zaista kreće borba koju sam Dori najavila.«

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dori u njezinoj borbi stiže potpora sa svih strana, od prijatelja iz OŠ Franje Krežme, iz njezine župe Sv. Petra i Pavla, ali i iz njenog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Naime, Dora Jurković jedna je od djevojčica koja je prije osam godina bila u prvoj generaciji naše Plesne igraonice Početnice, svoj plesni put nastavlja i kao članica Baletnog studija, da bi uskoro postala “zrela” balerina koja je zaplesala i na “špic” papučicama.

Imala je zapažene plesne uloge u  baletnim produkcijama, sudjelovala je na Osječkome ljetu kulture u predstavi “Ime” Jona Fosea u režiji Zlatka Svibena te u našoj božićnoj hit predstavi Božićni roščić, papčić i zvončić u režiji Lawrenca Kiirua.

Dora je divna djevojka kojoj cijelo kazalište i svi naši studiji žele pomoći kako bi pobijedila opaku bolest. U humanitarnom programu pod nazivom “Srcem, glumom i plesom za Doru!” nastupit će svi studiji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića: Plesna igraonica Početnica, Baletni studio, Dramski studio i Dramski studio za srednjoškolce, a u programu sudjeluju i gosti iz Glazbene škole Franje Kuhača. Početak programa je u 18 sati, a cijena ulaznice 20 kuna.

Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pokrivanje troškova Dorinog liječenja. Budite i vi u subotu 8. ožujka svojim srcem uz Doru i pridružite nam se u nastojanju da Dora ponovno stane u svoje baletne papučice i zapleše kroz život!

Ulaznice se po cijeni od samo 20 kuna mogu kupiti na blagajni Kazališta od 8 do 15 sati ili rezervirati na 501 485 i mejlom na [email protected]!

 


Izdvojeno

Reci što misliš!