Kultura / Kazaliste

Belomanastirsko kazalište poklonilo božićne predstave djeci

Belomanastirsko kazalište poklonilo božićne predstave djeci

Povodom božićnih blagdana, sada već tradicionalno, Gradsko kazalište Beli Manastir poklonilo je svojim najmlađim sugrađanima i djeci Baranje, besplatne predstave.

Program koji je započeo 06.prosinca sa sv.Nikolom, koji je posjetio vrtić Cvrčak i belomanastirsku osnovnu školu, nastavljen je aktivno sve do 20.prosinca. Glumci su najprije posjetili djecu iz udruge Alerga, mališane DV Crvčak, Baranjske leptiriće, djecu s poteškoćama u razvoju, gdje su se najviše najsmijali i družili, te učenike osnovnih škola u Petlovcu, Kneževu, Popovcu, Novom Bezdanu, Torjancima, Luču te Gradsku knjižnicu Beli Manastir.

Svi zainteresirani imali su prilike tijekom studenog javiti se belomanastirskom kazalištu i rezervirati svoj termin za besplatnu božićnu predstavu. Poslijednja predstava igra se za djecu članove URP Luna, Beli Manastir, 22.prosinca. Kazališna predstava pod nazivom „Božićna priča“ je 30 – minutna vesela priča o dva vilenjaka koji su se izgubili na putu iz Bajkovite zemlje, koju je začarala zla vještica Zorinda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što vilenjaci, Poki i Lili, slučajno u potrazi za Djed Božićnjakom, koji jedini može poništiti zlu čaroliju, završe u domu dvije djevojčice, Lane i Maje, s njima se igraju, druže i doživljavaju smješne situacije čekajući Djedu. Nakon što bradonja, napokon dođe u dom djevojčica, vilenjancima se uspije ostvariti najljepša božićna želja – poništenje zle čarolije, koja Zorindu pretvara u vilu, a Bajkovitu zemlju u veselu zemlju svih poznatih likova iz bajki. Predstavu je režirala Daniela Taslidžić Herman, majstor tona i svjetla je Zoran Herman, a u njoj su glumili: Nebojša Šimić, Biljana Marušić, Dunja Vlahek, Maja Bosanac, Igor Farkaš i Daniela Taslidžić Herman. Mali gledatelji su bili oduševljeni predstavom. U pojedinim trenucima aktivno su sudjelovali u njoj, pljeskali i potvrđivali kad je to trebalo, a na kraju zajedno s glumcima i zaplesali.


Izdvojeno

Reci što misliš!