Kultura / Kazaliste

Predstavljanje predstave "Ovdje u gradu"

Predstavljanje predstave

Udruga ''Breza'' i Dječje kazalište Branka Mihajevića u Osijeku predstavili novu predstavu za djecu i roditelje ''Ovdje u gradu''.

O dobrom duhu grada i njegovim ljudima

Nova predstava "Ovdje u gradu" u koprodukciji Udruge za rad s mladima Breza i Dječjega kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku predstavljena je u ponedjeljak na održanoj tiskovnoj konferenciji u Dječjem kazalištu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstava je dio ovogodišnjega programa kreativnih intervencija "Patuljci dolaze Ovdje" koji će se cijeloga tjedna, počevši od sutra (utorak), 27. kolovoza, održavati na različitim lokacijama u našemu gradu.
O predstavi, dobrome duhu grada i njegovim ljudima, govorila je Gordana Ilakovac, predsjednica udruge Breza, naglasivši da proteklih šest mjeseci Breza intenzivno surađuje s Dječjim kazalištem na predstavi koja je ujedno i poklon svim našim sugrađanima.

"Suradnja s udrugom Breza traje već godinama, a ova je predstava samo potvrda kako zajednički možemo stvarati velike stvari. Gostujući na Taiwanu imali smo prilike upoznati voditelje i organizatore dječjega festivala. Ovoga će tjedna predstavnici iz Taiwana biti u Osijeku kako bi vidjeli program "Patuljci dolaze Ovdje" - naglasila je ravnateljica Kazališta, Jasminka Mesarić.

Svoje oduševljenje ansamblom koje surađuje na predstavi nije krio ni njezin redatelj, Ivan Kristijan Majić ističući posebnost predstave koja će biti jednako razumljiva u bilo kojoj zemlji.
Dogradonačelnik Ham, nadovezujući se na umrežavanje i uključivanje nevladinih organizacija, institucija i lokalne samouprave, potvrdio je važnost međusektorske suradnje te novi Brezin koncept koji Grad podržava.

Maskotu programa kreativnih intervencija - patuljke, izradila je udruga "Zvono" iz Belišća čija je predsjednica, Mira Anić pojasnila važnost razvijanja socijalnoga poduzetništva djece i mladih s poteškoćama te socijalne inkluzije koju već godinama njeguju s udrugom Breza.

U UTORAK "TINTILINIĆI" U ESSEKERU, A PERFORMANS "MOGUĆI SVIJET" NA PROMENADI

Ilakovac je na konferenciji najavila i prva događanja u sklopu programa "Patuljci dolaze Ovdje". Zbog kiše koja je padala, igraonica "Tintilinići osvajaju park" održat će se u utorak, 27. kolovoza, od 17 do 19 sati u Esseker centru. Navečer, u 21 sat, planiran je performans za građane "Mogući svijet" te multimedijalna instalacija. Ukoliko bude kišilo, ovaj večernji program održat će se prvi dan kada ne bude kiše.

 

Izdvojeno

Reci što misliš!