Predstavljanje predstave "Ovdje u gradu"

Predstavljanje predstave "Ovdje u gradu"

breza ovdje u gradu495

Udruga ''Breza'' i Dječje kazalište Branka Mihajevića u Osijeku predstavili novu predstavu za djecu i roditelje ''Ovdje u gradu''.

O dobrom duhu grada i njegovim ljudima

Nova predstava "Ovdje u gradu" u koprodukciji Udruge za rad s mladima Breza i Dječjega kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku predstavljena je u ponedjeljak na održanoj tiskovnoj konferenciji u Dječjem kazalištu.

Predstava je dio ovogodišnjega programa kreativnih intervencija "Patuljci dolaze Ovdje" koji će se cijeloga tjedna, počevši od sutra (utorak), 27. kolovoza, održavati na različitim lokacijama u našemu gradu.
O predstavi, dobrome duhu grada i njegovim ljudima, govorila je Gordana Ilakovac, predsjednica udruge Breza, naglasivši da proteklih šest mjeseci Breza intenzivno surađuje s Dječjim kazalištem na predstavi koja je ujedno i poklon svim našim sugrađanima.

"Suradnja s udrugom Breza traje već godinama, a ova je predstava samo potvrda kako zajednički možemo stvarati velike stvari. Gostujući na Taiwanu imali smo prilike upoznati voditelje i organizatore dječjega festivala. Ovoga će tjedna predstavnici iz Taiwana biti u Osijeku kako bi vidjeli program "Patuljci dolaze Ovdje" - naglasila je ravnateljica Kazališta, Jasminka Mesarić.

Svoje oduševljenje ansamblom koje surađuje na predstavi nije krio ni njezin redatelj, Ivan Kristijan Majić ističući posebnost predstave koja će biti jednako razumljiva u bilo kojoj zemlji.
Dogradonačelnik Ham, nadovezujući se na umrežavanje i uključivanje nevladinih organizacija, institucija i lokalne samouprave, potvrdio je važnost međusektorske suradnje te novi Brezin koncept koji Grad podržava.

Maskotu programa kreativnih intervencija - patuljke, izradila je udruga "Zvono" iz Belišća čija je predsjednica, Mira Anić pojasnila važnost razvijanja socijalnoga poduzetništva djece i mladih s poteškoćama te socijalne inkluzije koju već godinama njeguju s udrugom Breza.

U UTORAK "TINTILINIĆI" U ESSEKERU, A PERFORMANS "MOGUĆI SVIJET" NA PROMENADI

Ilakovac je na konferenciji najavila i prva događanja u sklopu programa "Patuljci dolaze Ovdje". Zbog kiše koja je padala, igraonica "Tintilinići osvajaju park" održat će se u utorak, 27. kolovoza, od 17 do 19 sati u Esseker centru. Navečer, u 21 sat, planiran je performans za građane "Mogući svijet" te multimedijalna instalacija. Ukoliko bude kišilo, ovaj večernji program održat će se prvi dan kada ne bude kiše.

 Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja