Kultura / Kazaliste

Redatelj Unterstadta dobitnik nagrade 'Orlando'

Redatelj Unterstadta dobitnik nagrade 'Orlando'



Zlatko Sviben za predstavu „Unterstadt“ osječkog HNK dobio nagradu Orlando na Dubrovačkim ljetnim igrama. U glazbenom programu nagrađena je mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović.

Ceremoniji svečanog zatvaranja prethodio je koncert ispred Kneževa dvora pod nazivom Vivaldi and Piazzola godišnja doba nekad i sad u izvođenju Ivane Bilić na mirimbi, Đane Kahriman na violini, Zagrebačkog kvarteta saksofona i Komornog gudačkog orkestra Hrvatske glazbene mladeži pod ravnanjem Pavla Zajceva.

Ovogodišnje su Igre, s novim ravnateljem Krešimirom Dolenčićem, prema mišljenju mnogih ušle u novo razdoblje, s do sada najbogatijim programom. Jedan od rekorda je i broj od 40.000 posjetitelja. No, odluke o laureatima ipak su prepuštene ocjenjivačkim sudovima za najbolju dramsku i glazbenu izvedbu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagradu 'Orlando' koju tradicionalno za najuspješnija dostignuća na Dubrovačkim ljetnim igrama dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija dobio je redatelj Zlatko Svibven za režiju predstave Understadt, s kojom je osječko Hrvatsko narodno kazalište gostovalo na igrama, a nagradu u glazbenom programu dobila je mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović za Hommage Milki Trnini u Kneževu dvoru.

Redatelju Zlatku Svibenu nagrada 'Orlando' pripala je za režiju predstave Unterstadt, nagrađivane dosad već mnogo puta. Nastala je prema istoimenom tekstu Ivane Šojat-Kuči u izvedbi osječkog HNK i produkciji Osječkog ljeta kulture 2012-te. Riječ je o najboljoj predstavi hrvatskoga glumišta i najboljem redatelju u protekloj godini, koji je nedavno dobio i godišnju nagradu 'Vladimir Nazor', a sada i 'Orlanda'.

Tijekom 47 festivalskih dana na 29 scenskih prostora Dubrovnika, 2.000 umjetnika iz cijeloga svijeta izvelo je 143 dramska, glazbena, operna, baletna, folklorna, filmska i likovna programa.



Tekst i foto:

Video: Ypsilon produkcija


Izdvojeno

Reci što misliš!