Kultura / Kazaliste

Poznati hrvatski glumac Ljubomir Kerekeš održao kazališno druženje s belomanastirskim glumcima amaterima

Poznati hrvatski glumac Ljubomir Kerekeš održao kazališno druženje s belomanastirskim glumcima amaterima

Uoči gostovanja s hit komedijom "Ufuraj se i pukni", poznati hrvatski glumac Ljubomir Kerekeš (53) održao je i kazališno druženje s belomanastirskim glumcima amaterima.

Tijekom radionice bilo je riječi o radu i planovima belomanastirskog kazališta, predstavama,odabiru teksta, postavljala su se razna pitanja vezana uz struku, ali se i razgovaralo o problematici kazališne umjetnosti u Hrvatskoj. Najmlađim članovima Gradskog kazališta Beli Manastir Kerekeš je ipak bio zanimljiv u liku Ferde iz serijala "Zauvijek susjedi", pa su uslijedila i brojna znatiželjna pitanja mališana o iskustvima na snimanju.

bm1 kazaliste495

"Odlično je to što radite jer bez ovakvih entuzijasta, gubile bi se čari kazališta. Cijenim vaš rad, trud i energiju koju ulažete u kazalište. Samo tako nastavite dalje", rekao je Kerekeš.
Dodao je kako bez talenta Akademija nema puno značaja, te da podržava mlade talentirane glumce koji ostaju ustrajni u želji da stvaranju na daskama koje život znače te ostanu iskreni prema sebi i profesiji u današnjim vremenima.
Belomanastirski glumci još su se 2009. upoznali sa Kerekešom dok je izvodio monodramu "Dimnjačar". Tada su razmjenili brojeve i dogovorili susret. Spletom okolnosti, četiri godine kasnije, Kerekeš je ispunio svoje obećanje, a glumci će i dalje ostati s njim u kontaktu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nova komedija Ljubomira Kerekeša Ufuraj se i pukni, na specifičan način progovara o dvojici braće na životnoj prekretnici. Što studirati i zašto? Odluka je koju treba donijeti, a izbor pada na studij glume. Uz pomoć susjeda „supervizora", Krunoslav i Zoran kreću u nemoguću misiju...

bm2 kazaliste495

Naime, inspiriran ispitima svoga sina, Ljubomir Kerekeš donosi predstavu punu uličnih izraza, žargonizama te prikazujući stvarne likove ispunjene problemima malog čovjeka (ljubavni jadi i problem neupisanog željenog fakulteta Krunoslava Prišta (Jan Kerekeš), samoća, potreba za društvom i razgovorom susjeda Črčeka (Ljubomir Kerekeš), ali i empatiju te oslonac pun bratske ljubavi prikazan preko lika Zorana Prišta (Zoran Pribičević). Odnos likova na sceni poprilično je prisan, ali Kerekeš stavlja jasnu razliku između dvojice braće i susjeda od kojeg traže i dobivaju iskreno mišljenje o izvedbama Voćke poslije kiše, Marinkovićeva Kiklopa, Shakespeareovog Richarda III. i sl.

Predstava je ispunjena vedrinom, iskrenosti i željom povezanom upisom na glumu prihvaćena je i od strane publike, što dokazuju odlične scene popraćene pljeskom oduševljene publike, ali i od strane kritičara koji su za nju pronašli samo riječi hvale.


Izdvojeno

Reci što misliš!