Kultura / Izložbe

VIDEO: Dani otvorenih vrata HAZU-a

VIDEO: Dani otvorenih vrata HAZU-a


Otvorivši svoja vrata u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti željeli su građanima izbliza pokazati svoje aktivnosti u pogledu znanstveno istraživačkog i umjetničkog rada. U Osijeku je tako jučer otvorena izložba plakata svečanih akademija održanih prigodom prošlogodišnjeg obilježavanja 150 godina utemeljenja HAZU-a.

Danas je održano i predavanje o djelovanju osječkog Zavoda za znanstveni i umjetnički rad namijenjeno učenicima osječkih gimnazija, a prezentaciju o radu Akademije održao je Glavni tajnik HAZU-a Pavao Rudan. On je naglasio kako je Osijek kroz prošla stoljeća dao doprinos ekonomskom i kulturnom razvoju Hrvatske te kako su iz njega potekli brojni velikani, članovi akademije.

A što se tiče rada osječkog Zavoda u prošloj godini, uz organizaciju središnje proslave 150.-e godišnjice osnivanja Akademije, obilježila su ga i brojne druge aktivnosti. Organizirani su tako skupovi i okrugli stolovi, predavanja poznatih stručnjaka te izložbe, a izdane su i brojne knjige, znanstveni radovi i recenzije s mnogih znanstvenih i umjetničkih polja rada.

Video prilog:

Tekst i video:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!