Otvorenje izložbe stripova Marka Dješke

Otvorenje izložbe stripova Marka Dješke

Pozivamo vas na otvorenje izložbe mladog akademskog likovnog umjetnika Marka Dješke, koju Rotary klub Osijek Josip Juraj Strossmayer organizira u suradnji sa Školom za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku, u utorak, 09. listopada 2012. u 19:00 sati u izložbenoj galeriji Škole.

marko djeska izlozba2 495

Izložba´običnih stripova´ Marka Dješke ima namjeru prezentirati strip medij u obliku galerijskog izlaganja, u kojem osim ukoričene, tiskane forme strip boravi. Time prvenstveno želi promicati kulturu stripa kako bi se obogatila scena u regiji, ali i zainteresirati mlade naraštaje za strip, iste one kojima je i sam autor nekod pripadao pohađajudi istu srednju školu u kojoj sada izlaže.

marko djeska izlozba 495


Marko Dješka rođen je 1983. godine u Osijeku. Nakon završene srednje Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer slikarski dizajn, u Osijeku, upisuje preddiplomski, a zatim i diplomski studij animiranog filma i novih medija pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao je 2011.godine, a od listopada 2012. polaznik je programa stručnog usavršavanja ´Animation sans frontieres´ unutar kojega de, među pomno odabranih šesnaest mladih autora iz Europe, pohađati intenzivan kurs lekcija na prestižnim filmskim akademijama u Njemačkoj, Danskoj, Mađarskoj i Francuskoj. Nakon brojnih skupnih i ovogodišnje samostalne izložbe u Galeriji Kazamat, ovo mu je druga samostalna izložba u karijeri.
FOTO: Održana prva PechaKucha night u Osijeku

Rotary klub Osijek Josip Juraj Strossmayer, kao jedan od najmlađih Rotary klubova u Hrvatskoj, u svom djelovanju osobitu pažnju posveduje promicanju mladih naraštaja i trudi se doprinijeti razvoju djece i mladih u svim područjima njihova interesa i rada. Tako se i potpora otvorenju ove izložbe uklapa u ciljeve koje su osječki rotarijanci pred sebe postavili.
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja