Kultura / Izložbe

Otvorenje izložbe stripova Marka Dješke

Otvorenje izložbe stripova Marka Dješke

Marko Dješka, jedan je od izlagača PechaKuche koja se nedavno održala u Osijeku te na kojoj smo imali priliku poslušati nekoliko rečenica o radu ovog mladog likovnog umjetnika. Marko uskoro otvara i svoju izložbu stripova u Osijeku pa sve koje detaljnije zanima što to ovaj umjetnik stvara, pozivamo da dođu na otvorenje....

Pozivamo vas na otvorenje izložbe mladog akademskog likovnog umjetnika Marka Dješke, koju Rotary klub Osijek Josip Juraj Strossmayer organizira u suradnji sa Školom za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku, u utorak, 09. listopada 2012. u 19:00 sati u izložbenoj galeriji Škole.

marko djeska izlozba2 495

Izložba´običnih stripova´ Marka Dješke ima namjeru prezentirati strip medij u obliku galerijskog izlaganja, u kojem osim ukoričene, tiskane forme strip boravi. Time prvenstveno želi promicati kulturu stripa kako bi se obogatila scena u regiji, ali i zainteresirati mlade naraštaje za strip, iste one kojima je i sam autor nekod pripadao pohađajudi istu srednju školu u kojoj sada izlaže.

marko djeska izlozba 495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Marko Dješka rođen je 1983. godine u Osijeku. Nakon završene srednje Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer slikarski dizajn, u Osijeku, upisuje preddiplomski, a zatim i diplomski studij animiranog filma i novih medija pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao je 2011.godine, a od listopada 2012. polaznik je programa stručnog usavršavanja ´Animation sans frontieres´ unutar kojega de, među pomno odabranih šesnaest mladih autora iz Europe, pohađati intenzivan kurs lekcija na prestižnim filmskim akademijama u Njemačkoj, Danskoj, Mađarskoj i Francuskoj. Nakon brojnih skupnih i ovogodišnje samostalne izložbe u Galeriji Kazamat, ovo mu je druga samostalna izložba u karijeri.
[span class=attention] FOTO: Održana prva PechaKucha night u Osijeku[/span]

Rotary klub Osijek Josip Juraj Strossmayer, kao jedan od najmlađih Rotary klubova u Hrvatskoj, u svom djelovanju osobitu pažnju posveduje promicanju mladih naraštaja i trudi se doprinijeti razvoju djece i mladih u svim područjima njihova interesa i rada. Tako se i potpora otvorenju ove izložbe uklapa u ciljeve koje su osječki rotarijanci pred sebe postavili.


Izdvojeno

Reci što misliš!