Kultura / Izložbe

SLAMA - Land Art Festival 2012.

SLAMA - Land Art Festival 2012.

Nakon 6 godina festivala održavanog na polju u Baranji, SLAMA Land Art Festival mijenja svoju lokaciju i seli se u osječki park, Perivoj kralja Tomislava...

SLAMA - Land Art Festival koji se dugi niz godina održavao u Baranji, ove godine promijenio je svoju lokaciju. Naime, SLAMA će se po novom održati u Perivoju kralja Tomislava. U terminu od 14. i 15. srpnja 2012. festival će otvoriti svoja vrata za sve posjetitelje. Ulaznica će biti 25 kuna, a za one do 10 godina u pratnji roditelja, ulaz je besplatan.

slama clanak_495_slika2

Kao i svake godine ovaj festival nudi bogat kulturni sadržaj, uz zdravu hranu iz domaće radinosti lokalnih Obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava, slamnate igraonice za djecu, autentične rukotvorine, moći ćete prisustvovati i scenskom performansu spaljivanja Feniksa visokog preko 10 metara.
 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kiparska kolonija počinje s radom u ponedjeljka 09. srpnja i traje do subote 14. srpnja. U koloniju se prijavilo oko 25 umjetnika iz Srbije, BiH, Turske, Mađarske, Austrije i Hrvatske koje će skulpturama od slame oplemeniti gradsku zelenu površinu.

slama clanak_495
 

SLAMA - Program:
 

SUBOTA:
 

12:00h - Otvaranje vrata za posjetitelje
15:00h - Slamnata igraonica (15 – 20h)
17:00h - Glazbeni program
20:30h - „Darovi vodi" – puštanje vjenčića od slame s lučicama u rijeku Dravu
21:30h - Glazbeni program

 

NEDJELJA:
 

12:00h - Otvaranje vrata za posjetitelje
15:00h - Slamnata igraonica (15 – 20h)
17:00h - Glazbeni program
20:30h - Spaljivanje Feniksa
21:30h - Glazbeni program

 

GLAZBENI I SCENSKI IZVOĐAČI:
 

Krjesnice
Feuersalamander
Piroška Heđi i Ana Stanković
Olujić – Lamza trio
Slaven Batorek i Kiril Naumov Duo
Plesni studio Shinež
SKOL...
 

U sklopu SLAMNATIH IGRAONICA plest će se vjenčići koji će biti puštani niz Dravu za vrijeme manifestacije, crtat će se najljepša skulptura na Slama land art festivalu, a Plesni studio Shine očarati će i plesom dobrih namjera – Slama Feniks ples, a 14. – 15. srpnja u terminu od 18:00 sati, na glavnoj bini nastupiti će sa svojom najatraktivnijom koreografijom u sezoni 2011./12., pod nazivom Fallen Angel.
 

Na događaju je u nedjelju 15.srpnja organiziran sajam eko proizvoda i rukotvorina!
 

ULAZNICA je 25 kuna, a za djecu do 10 godina u pratnji roditelja, ulaz je besplatan!
 

SPONZORI:

Grad Osijek, Županija Osječko-baranjska, Fotograf, Belje, IBL, Shine, Športski objekti, Unikom, Maksimilijan, Udruga Slap, Udruga Breza, Restoran Kod Ruže, Obris, Luminis
 


Izdvojeno

Reci što misliš!