Kultura / Izložbe

Izložba ''Igroplov'' u Esseker centru vraća vas u djetinjstvo

Izložba ''Igroplov'' u Esseker centru vraća vas u djetinjstvo

Pokemoni, Nintendo, školica, klikeranje, kazete igračke su kojih se mnogi sjećaju s nostalgijom. U "Igroplov" koji vas vraća dvadeset-trideset godina unazad možete uskočiti na izložbi postavljenoj u Esseker centru.

Multimedijalnu izložbu "Igroplov" postavili su studenti druge godine diplomskog studija Kulturalnog menadžmenta, a nastala je kao završni projekt u sklopu kolegija Menadžment muzeja i izložbi.

- Ova izložba specifična je po tome što je proizašla s tavana, iz podruma i škrinja za igračke organizatora čiji je cilj odvesti vas u bezbrižnije dane u kojima su vam bake i majke pričale bajke prije spavanja i ljutile se zbog svih uprljanih hlača od klikeranja i igranja u parkovima. Prostor Essekera na tjedan će dana biti obogaćen tehnologijom na kojoj će svi posjetitelji moći zaigrati neke od svojih najdražih videoigara na "zaboravljenim" konzolama poput Nintenda, PlayStationa 1 i Sege, pogledati neke od omiljenih crtića s videokazeta i poslušati neke od hitova tog vremena. Uz sve tehnološke dosege tog vremena, podsjetit će vas kako se igra školica, gumi-gumi i još mnogo toga, najavljuje uime organizatora Ariana Vella i svojim vršnjacima-studentima poručuje:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovo je samo mali dio čarolije koja će promijeniti lice ožujka u mjesec igranja i djetinjstva, a vi ćete, barem na tren, zaboraviti na svoje brige, bili to ispiti, posao, ljubav ili nešto drugo.

Izložba "Igroplov" bit će postavljena do 6. ožujka. Ulaz je slobodan.

FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!