Kultura / Izložbe

Prošećite PrOSjačkom ulicom

Prošećite PrOSjačkom ulicom

Prigodom obilježavanja Svjetskoga dana socijalne pravde, studenti druge godine diplomskoga studija smjera Kulturalni menadžment Odjela za kulturologiju u Osijeku svim su zainteresiranima omogućili uvid u njihov završni projekt - izložbu naziva „prOSjačka ulica“.

Izložba je otvorena jučer u prizemlju tornja Eurodoma i predstavlja reakciju na rastući problem današnjice, posebno prisutan u Slavoniji i Baranji - siromaštvo. Izložba je postavljena kao ulica u kojoj je niz kartonskih kučica, a svaka od njih predstavlja jednu kategoriju najugroženijih u društvu.

Organizatori i voditelji projekta su studenti pod mentorstvom doc. art. Anđelka Mrkonjića i Tomislava Levaka, asistenta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Simboličnim se nazivom ljudima želi približiti pojam siromaštva te ih, dok se šetaju "PrOSjačkom ulicom" barem na trenutak uvesti u svijet onij čiji se život svodi na neprestanu brigu oko toga hoće li sutra imati dovoljno novca za komadić kruha.

Glavni je cilj posjetiteljima stvoriti ematiju te ih potaknuti da pomognu onima kojima je svaki oblik pomoći dobrodošao.

Posjetiteljima će izložba biti dostupna svaki dan od 17 do 20 sati, sve do 27. veljače.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!