Kultura / Izložbe

Osječki najčitatelj pročitao čak 185 knjiga u godinu dana!

Osječki najčitatelj pročitao čak 185 knjiga u godinu dana!

Gospodin Miroslav Brođanac, ponio je laskavu titulu najčitatelja 2016. godine Posudbenog odjela za odrasle u akciji "Najčitatelj", koju radi promicanja knjige i kulture čitanja Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku uspješno organizira već sedmu godinu.

U 2016.-oj godini gospodin Brođanac pročitao je zavidan broj knjiga, točnije 185 naslova. Najčitatelj ističe da u "ovim ne baš lijepim vremenima, knjige čovjeku olakšavaju svakodnevicu, vode ga u maštu, a ujedno oplemenjuju znanje. Sve navedeno važno je kako za odrasle tako i za one najmlađe". Svima preporuča da što više čitaju i što češće odlaze u Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek. Gospodin Brođanac član je knjižnice od 2009. godine od kada je ukupno posudio 1001 naslov. Veliki je ljubitelj kriminalističkih romana, pomalo publicistike, a voli i fantasy romane.

Nagrađenom čitatelju, uz ravnateljicu Knjižnice Dubravku Pađen Farkaš, čestitao je i nagradu uručio dogradonačelnik Osijeka Vladimir Ham.

"Grad Osijek prepoznaje kvalitetu ove inicijative, a ova akcija je za Grad zaista hvalevrijedan projekt koji dodatno motivira ljude da ulažu u svoje obrazovanje i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena", rekao je zamjenik gradonačelnika.

Uz plaketu slavnih čitatelja na zidu ispred ulaza u Posudbeni odjel, poklon paket izdavačke kuće "Naklada Ljevak" najčitatelj je dobio i godišnju besplatnu upisninu za Knjižnicu.

Iako najvažniji, statistički podaci o posudbi građe, nisu jedini koji se uzimaju u obzir pri odabiru kandidata za najčitatelja. Važno je i dugogodišnje članstvo u knjižnici, korištenje ostalih usluga Knjižnice, vraćanje posuđenih knjiga u zadanom vremenskom roku i slično.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odabran može biti svaki član knjižnice koji je upisan na posudbenim odjelima za odrasle, a proglašenje najčitatelja vezano je uz proslavu rođendana Knjižnice, 8. veljače. Želimo promovirati knjigu kao istinski izvor znanja, poticati i njegovati pozitivne vrijednosti, kao i usvajanje novih znanja – istaknula je Dubravka Pađen Farkaš, ravnateljica Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Tekst: Srđan Lukačević
Fotografija: Bruno Šimunović

  


Izdvojeno

Reci što misliš!