Kultura / Izložbe

POPUP: Otvorena izložba ''Bubašvabe u slijepom crijevu'' Stuttgartskog kvarteta

POPUP: Otvorena izložba ''Bubašvabe u slijepom crijevu'' Stuttgartskog kvarteta

Izložbom "Bubašvabe u slijepom crijevu" Osječanima se, u sklopu 29. POPUP projekta, predstavio "Stuttgartski kvartet" koji čine četiri poznata njemačka likovna umjetnika. Riječ je o projektu koji osmišljava umjetničke sadržaje u napuštenim gradskim prostorima i oživljava osječku kulturnu scenu.

Stuttgartski kvartet Alf Setzer, Michelin Kober, Daniel Sigloch i Daniel Mijić po prvi put izlažu u ovom sastavu. Iako su  na različitim izložbama i u različitim kombinacijama ranije surađivali, do sada nije bilo prilike i mogućnosti ovu raznolikost ujediniti u jedan prostor.

Umjetnici su se okupili na Akademiji vizualne umjetnosti u Stuttgartu, gdje je Alf Setzer kao predavač na kiparstvu već od početka studija primjetio Kober, Siglocha i Mijića. Odnos između nastavnika i studenata se tokom vremena razvio u prijateljstvo. Iz te zajednice (u koju pripadaju još neke osobe) su u zadnjih 20 tak godina proizašli brojni projekti. U dva još postojeća projekta koji će se u Osijeku pokazati su radovi umjetničkog kolektiva ˝Filderbahnfreundmöhringen FFM˝ i video radovi, sitotisak, plakati za glazbu i performanse grupe ˝Akademische BetriebskapelleABK˝.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konstanta u njihovom radu jest i organizacija projektnog prostora ˝Gästezimmer˝ u Stuttgartu. Više od šesnaest godina, sa 4-6 izložbi i projekata godišnje,˝Gästezimmer˝ je platforma za mladu, nekomercijalnu i interdisciplinarnu umjetnost i na taj način je povezan sa POPUP projektom u Osijeku. U Osijeku (Esseker centar) su se umjetnici predstavili radovima male plastike, crteža, grafike i videa.

Tekst: Radio Osijek
Foto: J.Bilić/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!