Kultura / Izložbe

Prva izložba Mateja Ižakovića

Prva izložba Mateja Ižakovića

U opuštenoj, prijateljskoj atmosferi osječkog Caffe bara “Šetač”, mladi osječki umjetnik Matej Ižaković otvorio je izložbu.

Iako u medijima nije bilo najave za otvorenje, posjetitelja nije nedostajalo, zadovoljan je 20-godišnji Osječanin. Ovaj bivši učenik osječke Škole za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti, danas je student druge godine Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.
Za akademiju u susjednoj BiH odlučio se zbog više razloga, među inim i zbog mnoštva opcija i smjerova koje nudi studentima, a zadovoljan je i profesorskim kadrom. Za osječku se akademiju nije odlučio jer je uglavnom pedagoška.
Na svojoj prvoj izložbi (bez naslova) predstavio se s desetak radova različitih motiva i tehnika (od akrila na platnu, do tuša, olovke...).
Može se očekivati da ni trema nije izostajala, ne krije Matej. Tomu je odlučio doskočiti tako što je iskustvo (i prostor) prve izložbe podijelio s prijateljem iz srednje škole, Josipom Mujčinovićem, koji se na katu predstavio s osam radova.
S obzirom na životnu i iskustvenu mladost, Matej Ižaković predstavio se recentnim radovima, koji su nastali u posljednja tri mjeseca, naglasio je.

Reakcije i komentari onih koji su vidjeli izložbu krajnje su pozitivni, što Mateja veseli i motivira. Osim zbog javne prezentacije, trema ga je “pucala” i zbog obraćanja publici na otvorenju.
Zajedno s Josipom već stvara nova umjetnička djela, a planiraju i novu izložbu, vjerojatno u ljetnim mjesecima u nekom novom prostoru, najavljuje Matej Ižaković.

TEKST: N.Bošnjak,www.glas-slavonije.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!