Kultura / Izložbe

Otvorena izložba ''Crna šuma'' u Osijeku

Otvorena izložba ''Crna šuma'' u Osijeku

U osječkom Muzeju Slavonije, u srijedu 9. ožujka, otvorena je izložba fotografija “Crna šuma” nastala u suradnji hrvatskog fotografa Damira Hoyke i Hrvatske vatrogasne zajednice.

“Fotografije su nastale nakon šumskog požara na Pelješcu prošle godine, a cilj je upozoriti građane na posljedice neodgovornog ponašanja”, rekla je na otvaranju Nina Francetić, urednica časopisa “Vatrogasni vjesnik” i također napomenula kako se radi o putujućoj izložbi koja je financirana sredstvima EU projekta HOLISTIC, a kojem je cilj očuvanje šuma od požara.

I ravnatelj Muzeja Slavonije Denis Detling pohvalio je ciljeve izložbe i istaknuo da Muzej ima vrhunsku suradnju s osječkim vatrogascima, od pomoći u projektima do povremenih intervencija na objektima Muzeja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Zahvaljujući brzini i profesionalnosti osječkih vatrogasaca, nikada nije ozbiljno bio ugrožen fundus Muzeja”, istaknuo je. Izložba je ujedno bila prilika da se u prostoru galerije prikažu i paradne sablje i značke osječkih vatrogasaca.

Na otvaranju se nazočnima obratio i voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva Vedran Runjić naglasivši kako će ova izložba povezati sve dijelove Hrvatske, kao što vatrogasci po pozivu djeluju na svim ugroženim područjima.

“Pozivam vas sve ujedno da aktivno promišljate o poruci fotografija kako bismo imali što manje crnih šuma, a prizore ovog tipa da gledamo samo na fotografijama”, istaknuo je Runjić i time otvorio izložbu.

Na otvaranju izložbe su bili nazočni predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske Nikica Mužević i Boris Banjan te uzvanici iz kulturnog života Osijeka i brojni posjetitelji. Izložbu možete pogledati u Muzeju Slavonije do 23. ožujka.   

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!