Kultura / Izložbe

Umjetnička škola kraj godine obilježila izložbom

Umjetnička škola kraj godine obilježila izložbom

Kao i uvijek, godina dana brzo prođe, a Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek nastavlja javnosti predstavljati rezultate svoga rada.

Tako je i ovogodišnji završetak prvoga polugodišta obilježen izložbom učeničkih radova kojima se javnost upoznaje s postignućima učenika koji su, vođeni budnim okom svojih mentora, prolazili likovne vježbe utemeljene na nastavnom planu i programu. Tako posjetitelji mogu upoznati brojne smjerove i stručno-praktične predmete kroz koje učenici naše škole prolaze u svom četverogodišnjem obrazovanju te djelomično doživjeti komadić raznovrsnosti koja je uvijek karakteristična za kreativno područje poput likovne umjetnosti i dizajna.

Više od komadića je teško doživjeti kroz konačni rezultat jer ono najbitnije u sazrijevanju likovnjaka događa se kroz proces rada, kroz istraživanje i proučavanje, kako likovnih tehnika, tako i svojih vlastitih sposobnosti i trenutnih ograničenja. Mentori najbolje osjete napredak svojih učenika, a izloženi radovi su upravo probrani od strane samih mentora koji su izložbom odlučili nagraditi neke od najboljih i najaktivnijih učenika Škole.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Užitak je prošetati galerijom i vidjeti tematsku i tehničku raznovrsnost koja karakterizira ovaj postav uz spoznaju kako su ovo mladi i kreativni ljudi koji su budućnost svijeta u kojemu živimo. Njihove će ideje i njihova djela utjecati na vizualni identitet naše svakodnevnice, a razina njihove kreativnosti predstavljat će odlučujući čimbenik u njihovoj karijeri i snalažljivosti na tržištu koje je u ruševinama.

Kreativnost i snalažljivost idu ruku pod ruku, a ovo su izuzetno potrebne osobine u vremenu u kojemu se nalazimo. Likovnjak je osjetljiv na puls okruženja u kojemu živi, njegove potrebe i nedostatke te svojim djelom može utjecati na zbivanja. Tako se ovoj izložbi priključio i Dražen Jerabek, cijenjeni ilustrator i profesor naše škole koji je ilustrirao kalendare u znak pomoći udruzi Pobjede i Azila za pse. Predstavljanje kalendara bilo je sastavni dio otvorenja izložbe, a nadamo se kako će senzibilnost javnosti pridonijeti ovoj akciji.

Našim učenicima čestitamo na dosadašnjem postignuću te im želimo puno napretka u budućnosti i ogromnu količinu neustrašivosti i samopouzdanja u izazovima koji su pred njima jer je strah u likovnosti odraz našeg vlastitog, unutarnjeg straha kojemu se potrebno suprotstaviti. Izreka kaže kako biti junak ne znači ne bojati se nego djelovati unatoč strahu.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!