Kultura / Izložbe

Dvoboj Kristine Marić u Eurodomu

Dvoboj Kristine Marić u Eurodomu

U subotu 17. listopada u 19 h u prostoru osječkog Eurodoma, u sklopu POPOP projekta, održalo se otvorenje izložbe „Dvoboj“. Autorica je umjetnica Kristina Marić, koja je nedavno diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Predstavila se interaktivnom računalnom instalacijom kojom preispituje odnos publike do umjetničkog djela. Spomenuti se dvoboj odvija između čovjeka i stroja, posjetitelja i autorice, realnog i virtualnog. Publika je pozvana na interakciju sa samim djelom jer ''svojim ponašanjem i reakcijom dovršava rad autora''. Svojim sudjelovanjem posjetilj/ica prihvaća igru beskonačnog dvoboja.

Kristina Marić multimedijalna je umjetnica rođena u Đakovu 1990. Diplomirala je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, na modulu multimedije te stekla akademski naziv magistrice edukacije likovne kulture. Aktivno se bavi istraživanjem različitih medija, pretežno videa, fotografije te kazališnog oblikovanja. Dobitnica je Priznanja za najbolji rad iz multimedije u akademskoj godini 2013/2014. 2013. godine boravi na umjetničkoj rezidenciji Art Quarter Budapest u Budimpešti. Član je HDLU-a Osijek. Aktivno izlaže na izložbama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Foto: F.Vukotić/SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!