Otvorena izložba o povijesti osječkog rocka

FOTO Otvorena izložba o povijesti osječkog rocka

pogonsko gorivo 01

Izložba, Pogonsko gorivo - izložba osječkog rocka 70-ih i 80-ih godina na jedan zanimljiv i osebujan način prikazuje period osječke kulturne povijesti '70-ih i '80-ih godina prošlog stoljeća.

Fotografija, film i glazba posjetitelje su vratiti u ne toliko davne, a gotovo zaboravljene godine ovog grada rock-a. Formom i sadržajem, izložba izražava semiotiku prikazanog vremena i fenomena.

Naime, naslov izložbe, „Pogonsko gorivo“, potječe od naslova albuma „Pogonsko gorivo“, kompilacije koja je bila jedan od ključnih glazbenih dokumenata osječkih novo-valnih bendova kojima se, upravo, ova izložba i bavi. Nadalje, izložba se održava u STUC-u, bivšem Studentskom kulturnom centru – SKUC-u, prostoru koji je bio središtem osječkog novog vala i gradske rock scene uopće tijekom 70-ih i 80-ih godina.

Slikom, riječju, filmom i glazbom predstavit će se povijest osječke rock glazbe i zanimljivosti ondašnje svakodnevice. Posjetiteljima će se približiti tadašnja rock kultura grada, njezin značaj i utjecaj na današnji Osijek.

Naposljetku, na izložbu su pozvani svi, a ulaz je besplatan. Izloižba je otvorena i u subotu, 21. ožujka, od 10 do 12 i od 18 do 21 sat.

Foto: Josip Bilić/SiB.hr

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja