Kultura / Izložbe

Muzej Slavonije - novo radno vrijeme + aktualne izložbe

Muzej Slavonije - novo radno vrijeme + aktualne izložbe

Od 1. ožujka 2011. godine Muzej Slavonije mijenja radno vrijeme za posjetitelje.
64097101ef252d834f6a900bef87bb35.jpg

Ponedjeljkom - zatvoreno za posjetitelje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Utorkom, Srijedom i Petkom  - od 9 do 19 sati

Četvrtkom -  od 9 do 22 sata

Subotom - od 17 do 21 sat

Nedjeljom - od 10 do 14 sati

Nedjeljom je ulaz u Muzej Slavonije besplatan.

Aktualne izložbe u Muzeju Slavonije su:
(za detalje o izložbi kliknite na pojedini tekst)

 

"Ledenodobni sisavci"

Izložba "Ledenodobni sisavci", autorice Sanje Vidović, više kustosice i voditeljice Prirodoslovnog odjela, predstavlja zanimljive predstavnike sisavaca koji su živjeli na području Hrvatske i susjednih područja tijekom posljednjeg ledenog doba. Saznajte kakvi su životni uvjeti omogućili razvoj novih vrsta živih bića, uključujući i razvoj čovjeka, u razdoblju koje je započelo prije 100-110.000 godina i trajalo do 11.500-11.700 godina. Prestankom posljednjeg ledenog doba neke su vrste izumrle, neke su migrirale, a pojedine su se prilagodile novim životnim uvjetima.


"S druge strane ogledala"

598.jpg

Izložba S druge strane ogledala posvećena je 130-oj obljetnici Muzeja Slavonije. Muzeji su ogledala prošlosti Grada i njegovih stanovnika, a izložba Muzeja Slavonije je pokazala samo dijelić onoga što stoji s onu stranu ogledala Muzeja i podastrla priču o darovanim predmetima i zbirkama, temelju fonda Muzeja, ogledalu brige za prošlost, te restauraciji kao muzejskoj nužnosti, načinu očuvanja prošlosti za budućnost.

 

 

"Ah, ti kućanski poslovi"

"Ah, ti kućanski poslovi" izložba je autorica Ksenije Katalinić, Radmile Biondić i mr.sc. Marine Vinaj, voditeljica tri odjela Muzeja Slavonije. Sa 300-tinjak izložaka iz tri muzejska odjela (Tehničkog odjela, Odjela umjetničkog obrta i Odjela hemeroteke) u vremenskom rasponu od kraja 19. stoljeća do 70-tih godina 20 stoljeća, autorice su se dotakle svevremenskih kućanskih poslova te neizostavnih kućanskih pomagala koji su ih pod utjecajem društva i prije svega tehnike i novih tehnologija postupno racionalizirali.

 

 

"Fotografija u Istri do 1918."

"Fotografija u Istri do 1918. iz fundusa Zbirke fotografija, negativa i fotografske opreme", autorice Lane Skuljan,gostujuća je izložba Povijesnog muzeja Istre. Povijesni muzej Istre iz Pule pripremio je izložbu u povodu obilježavanja 170. obljetnice otkrića fotografije, danas najnovijeg umjetničkog načina izražavanja i najvažnijeg elementa vizualne komunikacije i dokumentacije. Izložba javnosti predstavlja početak razvoja fotografije na prostoru Istre.

Izložba će biti otvorena do 10. travnja 2011.

 

"Slike  s izložbe"

"Slike s izložbe" je izložba fotografija Dietmara Bührera. Izložene fotografije su fotografije posjetitelja koji se bave slikama s izložbi. Spontane fotografije, slučajna insceniranja, bez razrađene ideje. Snimci su nastali tijekom posljednjih godina u muzejima i galerijama u Baselu, Berlinu, Zürichu, New Yorku, Pragu, Paizu i Chicagu.

 


Stalni postav:


Lapidarij - zbirka antičkih kamenih spomenika

 

Više o samim izložbama možete naći na našim web stranicama
www.mso.hr . Na naslovnoj stranici nalazi se uvijek popis aktualnih
izložbi, kao i aktualnih događanja.


Izdvojeno

Reci što misliš!